Aurelian Pavelescu: “Susținerea politică a unui act ilegal de profanare de morminte a eroilor români de către UDMR, este o contestare de fapt a statalității României în Transilvania”

Rezonanțele scandalului de la Valea Uzului sunt departe de a se fi estompat, subiectul stârnind în continuare interes și revoltă în egală măsură cu privire la profanarea mormintelor eroilor români de război. Avocatul Aurelian Pavelescu afirmă chiar că “susținerea politică a unui act ilegal de profanare de morminte a eroilor români de către UDMR, este o contestare de fapt a statalității României în Transilvania”.

” PNȚCD AVERTIZEAZĂ: CIMITIRUL EROILOR DE LA VALEA UZULUI ESTE RĂZBOI TERITORIAL MAGHIARO-ROMÂN! CINE DOREȘTE SÂNGE?

În urmă cu două săptămâni a fost declanșat unul dintre cele mai grave conflicte interetnice de după 1990 dintre maghiari și români. Un grup de provocatori maghiari au profanat mormintele eroilor români din Cimitirul de la Valea Uzului, crucile acestora fiind învelite cu celofan negru. Reacția unui grup de români de a îndepărta profanările a primit ripostă violentă, românii fiind bătuți de maghiari.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro

Mesajul a fost acela că numai crucile soldaților maghiari îngropați în același cimitir sunt demne, soldații români fiind tratați ca invadatori, situație de o gravitate excepțională.

UDMR nu a ezitat să politizeze agresiunea la nivelul cel mai înalt, rupând protocolul cu PSD în Parlament. Susținerea politică a unui act ilegal de profanare de morminte a eroilor români de către UDMR, este o contestare de fapt a statalității României în Transilvania. Nici mai mult, nici mai puțin!

Povestea a continuat, Primarul și Consilierii UDMR din comuna Sânmartin care face parte din Județul Harghita, dispunând o hotărâre de Consiliu pentru închiderea Cimitirului, astfel încât să fie împiedicată comemorarea eroilor români acolo pe 6 iunie. Prefectul de Harghita a contestat hotărârea Consiliului, aceasta fiind suspendată de drept.

Chestiunea este, însă, că Cimitirul de la Valea Uzului NU aparține județului Harghita, ci județului Bacău, și anume orașului Dărmănești, actele de la Cartea Funciară fiind probe indubitabile în acest sens! Astfel, acțiunea maghiarilor din Harghita are, de fapt, ca scop, mutarea GRANIȚEI între județe: Harghita să se lățească teritorial, ocupând un teritoriu al Bacăului!

Chestiunea are o semnificație și mai profundă, maghiarii susținând, de fapt, o ocupare teritorială, în ideea că granița nu este numai între cele două județe, ci între Transilvania și Moldova, dar și între România și… pretinsul teritoriu autonom al Ținutului Secuiesc! Casus belli, cu toată retorica secesionistă reînviată. Cu atât mai mult cu cât este vorba despre soldați români, simboluri naționale!

PNȚCD avertizează asupra comportamentului provocator și inacceptabil al UDMR și asupra unor posibile consecințe grave, dacă vor continua provocările! Sprijinul fățiș al grupărilor neo-fasciste maghiare – am văzut cu toții că grupul provocatorilor era îmbrăcat în ținută para-militară fascistă – din partea UDMR, nu-l vom accepta! Să respectăm cu toții legea și Constituția!

Cei care au atribuții legale să apere legea și Constituția în stat, să o facă cu fermitate. Altfel, noi nu vom cere populației românești să nu reacționeze pentru a apăra onoarea eroilor români și legalitatea, împotriva bandelor fasciste! Sau asta doriți, stimați domni care reprezentați astăzi legea în România? Aveți nevoie de sânge în România? În folosul cui?”, a scris pe facebook Aurelian Pavelescu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Scrisoarea către Papa Francisc a foştilor musulmani convertiţi la catolicism

vin mai 31 , 2019
Scrisoarea către Papa Francisc a foştilor musulmani convertiţi la catolicism in legătură cu atitudinile sale pro-islamice  Zilele acestea toată lumea vorbeşte de vizita Sanctității sale Papa Francisc, o serie de teorii conspiraţioniste sugerează că acesta va binecuvânta, autonomia sau chiar independența Transilvaniei. Considerând că papalitatea a încercat timp de secole să […]

Poate vă place și:

libris.ro