RSS

23 septembrie 1940: La Oradea au…

23 Septembrie 1940: …

17 septembrie 1941: Cu ocazia re…

Maghiarizarea forțat…

Câțiva oameni hotărâți pot schim…

Câțiva oameni hotărâ…

16 septembrie 1941: în Cluj auto…

La doar un an de la …

Zece revendicări imediate ale pr…

"În urma cele mai re…

În noaptea de 13 spre 14 septemb…

În noaptea din 13/14…

12 septembrie 1940: La Baia Mare…

Ziua de 12 septembri…

Viorica-Elisabeta Lupu va candid…

Viorica-Elisabeta Lu…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

ZIUA EROILOR la Sfânta Mănăstire Comana

Print Friendly, PDF & Email

Sâmbătă, 8 iunie 2019, începând cu ora 10:00 la Mănăstirea Comana din județul Giurgiu va avea loc un eveniment în cinstea eroilor din Flotila 1 Vânătoare Aviația Română din cel de Al Doilea Război Mondial.

Potrivit programului și jurnalului de front în care este descris subiectul evenimentului pus la dispoziție de către organizatori, începând cu ora 09:30 are loc primirea participanţilor. Evenimentul va începe cu:

“Primirea invitatului de onoare domnul general locotenent aviator veteran de război Ion Dobran as al aviației de vânătoare cu 11 victorii aeriene la palmares sovietici, anglo-americani, germani”,

continuând apoi potrivit programului cu primirea soborului monahal al Sfintei Mânăstiri Comana, cu Imnul și Ridicarea pavilionului, urmat de Apelul solemn simbolic al piloților eroi din Flotila 1 Vânătoare jertfiți în Al Doilea Război Mondial, și de Sfânta Slujbă de pomenire a eroilor.

Vor fi rostite apoi alocuțiuni de către domnul general de armată MIRCIA CHELARU, domnul comandor profesor universitar doctor JIPA ROTARU și domnul general maior aviator veteran de război RADU THEODORU.

Manifestarea va continua cu un scurt moment poetic susținut de către doamnele PAULA ROMANESCU și IULIANA PALODA POPESCU, urmat o depunere de coroane și de onorul dat de o formaţie de avioane de luptă.

În cadrul evenimentului va avea loc și acordarea diplomei de onoare domnului general locotenent aviator veteran de război ION DOBRAN.

Ziua se va încheia cu un moment artistic muzical susținut de către soprana IRINUKA GÎJU, Trupa corală aromână BOAȚEA PINDULUI și Trupa corală „MIHAI VITEAZUL”.

Organizatorul evenimentului este Cercului colocvial cultural patriotic “Vlad Țepeș” condus de General maior aviator veteran de război Radu Theodoru.Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Lasă un răspuns


libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info