Vizita Papei a scos în evidență standardul dublu al președintelui față de ortodoxie

În ultima vreme devine tot mai evident faptul că România este o țară majoritar ortodoxă, condusă însă de niște lideri profund antiortodocși. Din acest antagonism nu poate rezulta decât sporirea frustrărilor și nemulțumirilor românilor.

V-aduceți aminte? Președintele Klaus Iohannis a refuzat invitația de a fi prezent la sfințirea Catedralei Neamului, însă acum s-a gudurat pe lângă papă ca un cățel pe lîngă raionul cu mezeluri dintr-un supermarket. Al cui președinte e ăsta?

“Iohannis nu merge la sfințirea Catedralei Neamului. Mesajul transmis Patriarhului Daniel”, scria digi24.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Da, chiar așa, când e vorba de pelerinajele ortodoxe nu mai opintesc ăștia cu batjocura, insultele, bășcălia, blasfemiile, însă acum am putut observa cu toții cum Rezistenții, TFL-imea, până și prigonitorii religiei, bejboznicii de la USR, s-au umplut brusc și inexplicabil de pioșenie și exaltare religioasă, ba chiar și presa profund antiortodoxă și-a uimit asistența de această dată, într-un contrast flagrant, cu niște prezentatoare cu ochii umeziți de emoție, entuziasm și excitare pentru vizita Papei.

“Preşedintele Iohannis nu l-a numit pe papă „fanatic religios”, „infatuat care promovează ura”, şi nu i-a dat cu „flit”, în ciuda tuturor celor de mai sus. (…)Papa Francisc nu a vorbit vineri împotriva „familiei tradiţionale”. Dimpotrivă, Papa a spus că familia este celula de bază a societăţii, care este victima sărăciei, excluziunii şi izolării la care o supun „«cultura urii» din lumea contemporană, individualistă şi materialistă.””, a scris Cătălin Sturza

N-o fi și ăsta oare un standard dublu la fel de scârbos ca și acela aplicat românilor de către vestici în domeniul alimentelor și a altor produse bune mai curând pentru gunoi, decât pentru comercializare? Și totuși suntem o națiune ortodoxă, cu peste 86% credincioși ortodocși, dar după cum se vede suntem conduși tocmai de dușmanii ortodoxiei românești.

Începând de la Iliescu și până la Iohannis, așa zișii președinți “români” au prezentat public mai mult sau mai puțin evident, o aversiune acută față de reperele spirituale ale poporului român. Nu tu eforturi din partea președinților postdecembriști pentru declararea în Constituția României a rolului creștinismului în păstrarea existenţei noastre ca naţiune, nu tu declararea ca stat creștin așa cum au făcut-o alte țări, nu tu stabilirea responsabilității de apărare a culturii creștine ca o datoria fundamentală a statului, ci ba chiar dimpotrivă, o delimitare de toate aceste valori și responsabilități.

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

PSD-ul ciopârțit și modelat "cu drujba" de către servicii și "partenerii" occidentali?

lun iun. 3 , 2019
După condamnarea, arestarea și închiderea lui Liviu Dragnea, te-ai fi așteptat că se vor liniști apele pe scena politică din România, însă evenimentele recente arată că totul este destul de departe de așa ceva. Ca și în cazul lui Victor Ponta, atunci când o uriașă mașină de propagandă își zdrobea […]
PSD-ul ciopârțit și modelat "cu drujba" de către servicii și "partenerii" occidentali?

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro