Provocările extremismului maghiar continuă la Valea Uzului: autocare cu numere de Ungaria și grupuri pe jos se îndreaptă către cimitir

Lucrurile sunt departe de a se liniști la Valea Uzului. Se încearcă boicotarea evenimentului pe care mai multe asociații și organizații neguvernamentale românești l-au inițiat pentru ziua de 6 iunie, o zi care în acest an coincide cu Înălţarea Domnului și Ziua Eroilor, sărbătoare naţională a poporului român.

Aflată pe drum către Dărmănești, jurnalista Daniela Ciută de la publicația Buletin de Carei ne-a transmis prin telefon câteva amănunte îngrijorătoare despre ceea ce se întâmplă prin localitățile din apropierea Cimitirului Internațional Valea Uzului. Din dorința de a maghiariza acest cimitir și a-l transforma într-un loc exclusivist numai pentru comunitatea maghiară, ungurii s-au mobilizat într-un asemenea hal încât au putut fi văzute până și autocare cu număr de Ungaria prin localitățile învecinate cu granița administrativă a județului Bacău.

libris.ro

E plin de autocare de Ungaria care curg încolo (n.a. înspre Valea Uzului), și autocare, dar și grupuri din astea per pedes, care vin cu steaguri ungurești, cu însemne maghiare, cu de toate. Curg grupurile de unguri, deci aici îi mare tam tam… Să vedeți ce-i pe aici, trec prin sate, se adună pe la primării, pe la casele de cultură…” (ne-a transmis prin telefon Daniela Ciută, jurnalistă de la publicația Buletin de Carei, aflată în drum spre Valea Uzului)


Despre Glasul.info 7786 de articole
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info