Euronews s-a transformat în EuroHungarian news? Fake news antiromânesc rușinos pe Euronews!

Nu că ar fi o mare surpriză să vedem că iar se spun lucruri neadevărate despre români, însă când vezi că articolul de pe Euronews este scris de niște unguroaice (n.r. Rita Palfi și Asboth Beatrix) într-o manieră care să reprezinte fix poziția guvernului și ministerului de externe de la Budapesta, asta te face imediat să cazi pe gânduri cu privire la acest subiectivism și interpretare unidirecțională a evenimentului de la Valea Uzului.

apiland.ro

Dacă n-ai vedea în articol sus logo-ul Euronews, ai avea impresia că este un comunicat al ministerului de externe din Ungaria, sau chiar unul din partea guvernului Orban.

Jumătăți de adevăr sunt trântite în cel mai pur stil propagandistic al extremismului maghiar pentru a acoperi adevărul supărător despre situația Cimitirului Internațional Valea Uzului în care își odinesc trupurile soldați de mai multe naționalități. Ori ce să vezi? Madamele unguroaice de la Euronews îl prezintă “doar” ca pe un cimitir Austro-Ungar din timpul Primului Război Mondial, inducând din startul articolului în eroare cititorii. Absolut nimic despre caracterul internațional al cimitirului! Nu, pentru că asta ar fi închis imediat subiectul!

Euronews s-a transformat în EuroHungarian news?
Euronews s-a transformat în EuroHungarian news?

Stăm și ne întrebăm: de când și până când a devenit Euronews platformă pentru exprimarea frustrărilor extremiste, șoviniste și iredentiste maghiare? Asta-i Europa pe care o vrem, cea mereu a dublului standard pentru români?

Rușine Euronews, rușine pentru fake news! Shame on you, EuroHungarians news!

PS: un cititor ne-a trimis dovada că Euronews nici măcar nu este deloc pioner când e vorba de generat fakenews, ci s-a “îndulcit” de mai multă vreme la dezinformare

Foto: captura facebook comentarii
Foto: captura facebook.com/ioan.crisan.754
Foto: captura facebook


Despre Glasul.info 7778 de articole
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info