Cum aduci românii din străinătate înapoi acasă? O româncă a inițiat un proiect incredibil!

Ceea ce n-au reușit guvernanții ani la rând, să aducă înapoi din străinatate populația activă a României, își propune cu cu foarte mult entuziasm o româncă: doamna Simona Niculescu, cunoscută opiniei publice mai cu seama pentru „meciurile” ei cu administrația locală.

Ceea ce n-au reușit guvernanții ani la rând, să aducă înapoi din străinatate populația activă a României, își propune cu cu foarte mult entuziasm o româncă: doamna Simona Niculescu, cunoscută opiniei publice mai cu seama pentru „meciurile” ei cu administrația locală.

„Frați Români, veniți ACASĂ!” este titlul unui eveniment ce va avea loc pe data de 20 iunie 2019, începând cu orele 18:30, atunci când ATITUDINEA PUBLICĂ împreună cu invitații săi urcă pe scena Casei de Cultură George TOPÂRCEANU din Curtea de Argeș.

Primul eveniment al Asociației ATITUDINEA PUBLICĂ este unul cu o încărcătură simbolică și emoționantă pentru români.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

„Asociația PUBLIC ATTITUDE, înființată la Paris, vine în sprijinul românilor din străinătate, ajutându-i să se întoarcă ACASĂ. Din păcate principalele piedici sunt din partea administrației publice. Punând accent pe rezolvarea amiabilă a litigiilor ivite cu ocazia repatrierii, asociația noastră este un partener atât pentru administrația publică cât și pentru românii expatriați, încurajând dialogul și aplanând diversele conflicte încă din faza incipientă.”, scrie public-attitude.ro

Frați români, veniți acasă!” este de asemenea și titlul unei emoționante piese pe care artista de muzică populară Mariana ANGHEL o va lansa în premieră la evenimentul de la Curtea de Argeș.

O piesă deosebit de emoționantă va interpreta de asemenea și domnul Viorel Nicolae POP în cadrul aceluași eveniment.

Alături de doamna Simona NICULESCU, primul cetățean ce a obținut în instanță reabilitarea unui drum public, obligarea administrației la construirea rețelei de apă potabilă, vor lua cuvântul:

  • Părintele Mihai Andrei ALDEA, filolog (Mânăstirea Paltin – Petru Vodă)
  • Domnul Lucian TODORAN, consultant în resurse umane (Cluj Napoca)
  • Domnul Dan TĂNASĂ, jurnalist (Sfântu-Gheorghe)
  • Doamna Daniela CIUTĂ, Buletin de Carei (Carei)
  • Domnul Dumitru ILIESCU, pensionar (Băiculești)
  • Domnul Adrian BĂNICĂ, inginer (Bascov).

Fiecare intervenient va vorbi despre experiențele proprii în relațiile cu administrația publică. Fie că a obținut răspunsuri legale la cererile de informații de interes public depuse (de voie sau de nevoie, obligați de către instanță), fie că a reușit să dea jos însemne ilegale afișate pe sediile instituțiilor publice (tot prin instanță), fie că a reușit să rezolve amiabil o lucrare de interes public pe o simplă cerere formulată de asociația noastră, oricare dintre vorbitorii prezenți vă va convinge că SE POATE avea o relație cu administrația publică. Nu suntem condamnați să suportăm la nesfârșit disprețul „autorităților” la adresa noastră, cetățeni plătitori de taxe și impozite.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Replică neașteptată pentru Borboly Csaba din partea unei românce cu origini maghiare: Bunica mea a fost de etnie maghiară, dar să vă fie rușine pentru provocările pe care le aduceți românilor

mar iun. 11 , 2019
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, a primit o replică la care probabil s-ar fi așteptat mai puțin de la un cetățean român cu origini maghiare: a fost apostrofat pentru încercarea de a împiedica românii să-și aducă omagiile pentru eroii români căzuți în Primul Război Mondial. „Românii au avut aprobare pentru […]

Poate vă place și:

libris.ro