RSS

23 septembrie 1940: La Oradea au…

23 Septembrie 1940: …

17 septembrie 1941: Cu ocazia re…

Maghiarizarea forțat…

Câțiva oameni hotărâți pot schim…

Câțiva oameni hotărâ…

16 septembrie 1941: în Cluj auto…

La doar un an de la …

Zece revendicări imediate ale pr…

"În urma cele mai re…

În noaptea de 13 spre 14 septemb…

În noaptea din 13/14…

12 septembrie 1940: La Baia Mare…

Ziua de 12 septembri…

Viorica-Elisabeta Lupu va candid…

Viorica-Elisabeta Lu…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Diversiunea Sabina Fati – Kelemen Hunor. Ţinta: stoparea preluării în administrare de către MApN a Cimitirului Internaţional de la Valea Uzului

Print Friendly, PDF & Email

“Diversiunea Sabina Fati – Kelemen Hunor. Ţinta: stoparea preluării în administrare de către Ministerul Apărării Naţionale a Cimitirului Internaţional de la Valea Uzului

Declaraţie Kelemen Hunor (dată, cui altcuiva?, postului DIGI TV), despre “vinovaţii” fără vină de la Valea Uzului:

“Dacă e adevărat ce scrie Europa Liberă, Sabina Fati, atunci un domn la Ministerul Apărării, Codrin Munteanu, înalt funcționar public, poate să fie unul dintre autorii morali”.

Sabina Fati, membră a Consiliului Director al GDS şi director al redacţiei Radio Europa Liberă în România, are un război vechi cu Codrin Munteanu, fost prefect al judeţului Covasna, căruia nu-i poate ierta înlăturarea drapelului “secuiesc” din interiorul instituţiei pe care a condus-o, aşa cum scria în februarie 2013 fosta editorialistă a cotidianului “România liberă”.

Anterior, în luna ianuarie a acelui an, Codrin Munteanu îi acuzase pe primarul oraşului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, şi pe preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, că sunt “vinovaţi morali” pentru distrugerea tricolorului românesc din faţa Prefecturii.

Acum, Sabina Fati, sursa lui Kelemen Hunor, întoarce în mod simbolic acuzaţiile şi inventează că finanţarea monumentului şi a crucilor eroilor români de la Valea Uzului ar fi fost făcută de Ministerul Apărării Naţionale. De fapt, plata lucrărilor a fost asigurată din bugetul local al Primăriei Dărmăneşti şi din fondurile Ministerului Culturii.

Iar pe baza acestei minciuni, Kelemen Hunor arată cu degetul către Codrin Munteanu şi Ministerul Apărării Naţionale, cu intenţia vădită de a împiedica preluarea în administrare a Cimitirului Internaţional de la Valea Uzului de către Ministerul Apărării Naţionale, “vinovat moral”, dacă e adevărat ce scrie Sabina Fati. Ei bine, uite că nu e!

Sabina Fati, jurnalista preferată a lui Kelemen Hunor, este o veche admiratoare a UDMR, susţinătoare a unui “compromis rezonabil (care) ar putea însemna o harta a României sub forma “8+1”, păstrând tot ceea ce vor politicienii români:opt mari regiuni şi adăugând dorinţa ungurilor: o regiune majoritar maghiară” şi vajnică apărătoare a aşa zisului Ţinut Secuiesc şi a “simbolurilor” sale.”

Autor: Florin Palas

Galerie Foto:Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info