libris.ro

Diversiunea Sabina Fati – Kelemen Hunor. Ţinta: stoparea preluării în administrare de către MApN a Cimitirului Internaţional de la Valea Uzului

„Diversiunea Sabina Fati – Kelemen Hunor. Ţinta: stoparea preluării în administrare de către Ministerul Apărării Naţionale a Cimitirului Internaţional de la Valea Uzului

Declaraţie Kelemen Hunor (dată, cui altcuiva?, postului DIGI TV), despre „vinovaţii” fără vină de la Valea Uzului:

„Dacă e adevărat ce scrie Europa Liberă, Sabina Fati, atunci un domn la Ministerul Apărării, Codrin Munteanu, înalt funcționar public, poate să fie unul dintre autorii morali”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Sabina Fati, membră a Consiliului Director al GDS şi director al redacţiei Radio Europa Liberă în România, are un război vechi cu Codrin Munteanu, fost prefect al judeţului Covasna, căruia nu-i poate ierta înlăturarea drapelului „secuiesc” din interiorul instituţiei pe care a condus-o, aşa cum scria în februarie 2013 fosta editorialistă a cotidianului „România liberă”.

Anterior, în luna ianuarie a acelui an, Codrin Munteanu îi acuzase pe primarul oraşului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, şi pe preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, că sunt „vinovaţi morali” pentru distrugerea tricolorului românesc din faţa Prefecturii.

Acum, Sabina Fati, sursa lui Kelemen Hunor, întoarce în mod simbolic acuzaţiile şi inventează că finanţarea monumentului şi a crucilor eroilor români de la Valea Uzului ar fi fost făcută de Ministerul Apărării Naţionale. De fapt, plata lucrărilor a fost asigurată din bugetul local al Primăriei Dărmăneşti şi din fondurile Ministerului Culturii.

Iar pe baza acestei minciuni, Kelemen Hunor arată cu degetul către Codrin Munteanu şi Ministerul Apărării Naţionale, cu intenţia vădită de a împiedica preluarea în administrare a Cimitirului Internaţional de la Valea Uzului de către Ministerul Apărării Naţionale, „vinovat moral”, dacă e adevărat ce scrie Sabina Fati. Ei bine, uite că nu e!

Sabina Fati, jurnalista preferată a lui Kelemen Hunor, este o veche admiratoare a UDMR, susţinătoare a unui “compromis rezonabil (care) ar putea însemna o harta a României sub forma “8+1”, păstrând tot ceea ce vor politicienii români:opt mari regiuni şi adăugând dorinţa ungurilor: o regiune majoritar maghiară” şi vajnică apărătoare a aşa zisului Ţinut Secuiesc şi a „simbolurilor” sale.”

Autor: Florin Palas

Galerie Foto:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info