RSS
TwitterFacebookPinterest

Mihai Tîrnoveanu: “Când copiii iau steagul în mână se schimbă Istoria”

Instinctul Național.
Când copiii iau steagul în mână se schimbă Istoria.

Nu vom uita nicicând Valea Uzului, Biruința Libertății de a fi Român. Cine a fost acolo nu va uita niciodată acel ”Prezent” strigat din mii de piepturi la Apelul Eroilor Români, iar imaginile cu zecile de copii ce fluturau steagurile tricolore vor rămâne veșnic întipărite în minte si-n suflet.

Dărmănești, jud Bacău, punctul de plecare către Valea Uzului

Mulți s-au cutremurat atunci sau în zilele următoare, văzând filmele si fotografiile de la Valea Uzului, căci au văzut un popor viu. 

Tânăr de la Carei, jud Satu Mare, venit la Dărmănești pentru Valea Uzului

Au văzut un popor care a fost lovit neîncetat de zeci de ani de zile, un popor străpuns de mii de săgeți otrăvite, bombardat zilnic cu armele căderii în deznădejde, batjocorit si umilit în propria sa țară, au văzut acest popor cum s-a ridicat din genunchi, cum si-a îndreptat spatele si cum si-a ridicat senin si falnic precum un stejar, ochii către Cer.

Cimitirul Internațional Valea Uzului, 6 iunie 2019

”Nu, noi nu suntem morți”, Suntem Aici, Suntem Aici împreună cu Eroii, Martirii, Voievozii. Pe cât de crunt vom fi loviți, pe atât de puternici vom deveni. 

apiland.ro
Mihai Tîrnoveanu: "Când copiii iau steagul în mână se schimbă Istoria"
Mihai Tîrnoveanu: “Când copiii iau steagul în mână se schimbă Istoria”

Dincolo de scenariile care se tot vehiculează, dincolo de ecranele televizoarelor si de foile ziarelor, rămâne acel strigăt de la Valea Uzului, acel strigăt din Cimitir, acel moment care a spart timpul, acea secundă eternă când mulțimile au plâns.”

Autor: Mihai TîrnoveanuContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]