RSS
TwitterFacebookPinterest

Tractoriști din Voivodina, Serbia, aduși să lucreze ogoarele din România

“Marile exploatații agricole din România caută lucrători sezonieri din Voivodina și condițiile pe care le oferă (n.r. 8 euro pe oră) sunt foarte bune în raport cu indemnizația de subzistență plătită de angajatorii noștri”, scrie publicația sârbă agrosmart.net

Un grup format din douăzeci de fermieri din localitățile Turija (n.r. sat din Voivodina), Temerin (n.r. oraș din Voivodina) și alte locuri din Voivodina se vor duce astăzi la Timișoara (n.r. 17 iunie 2019), unde vor sta până în toamnă sau până când vor termina lucrările de toamnă pe câmpurile din România.

Zona de activitate agricolă în care vor activa tractoriștii veniți din Voivodina se află în vecinătatea Timișoarei, iar aceștia vor fi adăpostiți în oraș, într-o casă. Proprietarul companiei este austriac, un investitor tânăr care a cumpărat aproximativ 8 000 de hectare în România. El a solicitat aducerea muncitorilor din Voivodina, cunoscând eficiența și rezultatele acestora în acest domeniu.

Condițiile de salarizare din România le-au plăcut tractoriștilor din Voivodina: potrivit promisiunilor patronului austriac, aceștia primesc o remunerație zilnică de opt euro pe oră, convenită brut. Li se oferă cazare și li se plătește o asigurare de sănătate. De asemenea utilajele pe care vor lucra, tractoare, combine și altele utilaje agricole, sunt unele moderne, cum rar au mai putut vedea prin Serbia.

Vor începe cu recoltarea rapiței, apoi cu orzul, grâul, floarea soarelui și porumbul, și se vor întoarce acasă în Voivodina după lucrările de însămânțare de toamnă.


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info