Categories: AntiromanismCarei

Românie, te mai numești tu stat unitar național și suveran și la Carei, dacă primarul UDMR de acolo a eliminat tricolorul de pe plăcuțele oficiale?

La Carei, un oraș abandonat de autoritățile centrale la mila unui regim local antiromânesc al UDMR-ului, un regim care disprețuiește profund însemnele și drapelul național al României, tricolorul a fost îndepărtat până și de pe plăcuțele oficiale pe care este inscripționată denumirea instituției.

În chiar primul aliniat al articolului 1 din Constituția României este stipulat faptul că „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”. Păi cât de suveran mai este un stat ale cărui însemne naționale sunt îndepărtate de către un neica nimeni (n.r. asta pentru că în declarația de avere a tras numai liniuțe!? N-are casă, n-are masă, cum trăiește omul ăsta? ANI, îți miroase ceva?) de primar cu porniri profund antiromânești?

Însemnele statului român au fost „deportate” de pe fațada primăriei din Carei! După drapelul național, și însemnele statului român sunt o provocare pentru primarul UDMR-ist?, Foto: BuletindeCarei.ro

Doar coroanele funerare mai lipsesc de pe fațada Primăriei Municipiului Carei pentru a întregi un tablou funebru demn de filmele de groază. Deși românii din localitate s-au arătat jigniți, insultați de montarea plăcuțelor negre în locul celor oficiale cu tricolor, administrația refuză să dea jos de pe fațada instituției “pietrele de mormânt”.

Pentru o parte din români semnificația este cu atât mai sinistră cu cât este binecunoscut stilul șovinilor și extremiștilor maghiari de a-și manifesta ura față de simbolurile românești și evenimentele majore din istoria neamului românesc, cum ar fi Ziua Națională a României, prin arborarea unor drapele de doliu.

Mai jos aveți spre comparație cum arată plăcile de pe două primării diferite din România: prima, din județul Harghia, cu plăcuțele oficiale de culoare albastră și cu tricolorul României pe ele, iar alături aveți plăcile negre de pe sediul primăriei municipiului Carei. Să înțelegem că antiromânismul și disprețul față de însemnele și drapelul național sunt mai intense la Carei chiar și decât în așa zisul ținut secuiesc?

La Carei primarul UDMR a transformat primăria în cimitir: a pus plăcuțe negre în locul celor oficiale cu tricolor!, Foto: BuletindeCarei.ro

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Noaptea Muzeelor boicotată în acest an de angajații muzeelor în nordul Moldovei

Nemulțumiți de inechitățile salariale, angajații muzeelor din Nordul Moldovei sunt hotărâți să boicoteze anul acesta…

7 ore ago

16 Mai 1600 – Mihai Viteazul ia Cetatea Suceava fără niciun fel de luptă, pur și simplu i se deschid porțile cetății

Sub spectrul unei iminente reveniri a lui Sigismund Báthory cu scopul de a recuceri Transilvania…

19 ore ago

Cu se se mai laudă USR-iștii: propunerea legislativă privind dreptul la avort a primit raport de adoptare

Oana Cambera, deputat neafiliat, fostă USR și PLUS, acum ajunsă vicepreședinte la partidul Reper, se…

o zi ago

Militarii rezerviști cer printr-o petiție actualizarea soldelor de grad!

Gradul militar același și totuși diferit !? Militarii în activitate, în rezervă sau retragere și-au…

o zi ago

Cristina POBIRCI, o gorjeancă talentată!

Cristina POBIRCI: Sunt din Părău de Pripor și totul a început la varsta de 6 ani…

o zi ago