libris.ro

Românie, te mai numești tu stat unitar național și suveran și la Carei, dacă primarul UDMR de acolo a eliminat tricolorul de pe plăcuțele oficiale?

La Carei, un oraș abandonat de autoritățile centrale la mila unui regim local antiromânesc al UDMR-ului, un regim care disprețuiește profund însemnele și drapelul național al României, tricolorul a fost îndepărtat până și de pe plăcuțele oficiale pe care este inscripționată denumirea instituției.

În chiar primul aliniat al articolului 1 din Constituția României este stipulat faptul că „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”. Păi cât de suveran mai este un stat ale cărui însemne naționale sunt îndepărtate de către un neica nimeni (n.r. asta pentru că în declarația de avere a tras numai liniuțe!? N-are casă, n-are masă, cum trăiește omul ăsta? ANI, îți miroase ceva?) de primar cu porniri profund antiromânești?

Însemnele statului român au fost "deportate" de pe fațada primăriei din Carei! După drapelul național, și însemnele statului român sunt o provocare pentru primarul UDMR-ist?, Foto: BuletindeCarei.ro
Însemnele statului român au fost „deportate” de pe fațada primăriei din Carei! După drapelul național, și însemnele statului român sunt o provocare pentru primarul UDMR-ist?, Foto: BuletindeCarei.ro

Doar coroanele funerare mai lipsesc de pe fațada Primăriei Municipiului Carei pentru a întregi un tablou funebru demn de filmele de groază. Deși românii din localitate s-au arătat jigniți, insultați de montarea plăcuțelor negre în locul celor oficiale cu tricolor, administrația refuză să dea jos de pe fațada instituției “pietrele de mormânt”.

Pentru o parte din români semnificația este cu atât mai sinistră cu cât este binecunoscut stilul șovinilor și extremiștilor maghiari de a-și manifesta ura față de simbolurile românești și evenimentele majore din istoria neamului românesc, cum ar fi Ziua Națională a României, prin arborarea unor drapele de doliu.

Mai jos aveți spre comparație cum arată plăcile de pe două primării diferite din România: prima, din județul Harghia, cu plăcuțele oficiale de culoare albastră și cu tricolorul României pe ele, iar alături aveți plăcile negre de pe sediul primăriei municipiului Carei. Să înțelegem că antiromânismul și disprețul față de însemnele și drapelul național sunt mai intense la Carei chiar și decât în așa zisul ținut secuiesc?

La Carei primarul UDMR a transformat primăria în cimitir: a pus plăcuțe negre în locul celor oficiale cu tricolor!, Foto: BuletindeCarei.ro
La Carei primarul UDMR a transformat primăria în cimitir: a pus plăcuțe negre în locul celor oficiale cu tricolor!, Foto: BuletindeCarei.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info