Asociaţia “Calea Neamului” despre Codul Administrativ: Emiterea acestei ordonanţe este un act de trădare naţională!

„Prezentăm aici textul adresei pe care am înaintat-o Guvernului României în urma întrevederii cu viceprim-ministrul Guvernului, Daniel Suciu. La solicitarea noastră de abrogare a ordonanţei de urgenţă trădătoare, ni s-a răspuns: „Nu se poate!”. 
Nu ne lăsăm, mergem înainte! Cu noi este Dumnezeu!

Doamnei Vasilica-Viorica Dăncilă,
Prim-ministrul României
Doamnă Prim-ministru,

Asociaţia “Calea Neamului”, organizatoare a mitingului de protest împotriva adoptării de către Guvern, la presiunile UDMR şi ale statului ungar, a Ordonanţei de Urgenţă privind Codul Administrativ al României, consideră emiterea acestei ordonanţe un act de trădare naţională.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Ordonanţa nu face altceva decât să ducă la disoluția autorităţii statului român în mai multe zone ale țării, în care populația românească este redusă numeric, și să favorizeze obținerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice, obiectiv public asumat al UDMR.

Textul ordonanţei menționat impune obligativitatea folosirii limbilor materne ale minorităților naționale nu doar autorităților administrației publice locale și serviciilor publice deconcentrate, ceea ce contravine art. 120 alin. (2) din Constituție.

Se nesocotește obligația constituțională a existenței unei ponderi semnificative ca premiză a folosirii limbii materne a persoanelor aparținând unei minorități naționale în relația cu autoritățile publice, pragul de 20% devenind opțional, iar nesocotirea lui este lăsată la arbitrariul organelor deliberative sau chiar a unei singure persoane în cadrul instituțiilor sau autorităților cu conducere unipersonală.

Este cunoscut faptul că, în acord cu Carta Europeană a limbilor regionale sau minoritare, Constituția reglementează dreptul de utilizare a limbii minoritare sau regionale numai în raport de existența în cadrul unei Unități Administrativ Teritoriale a unei ponderi semnificative a cetățenilor aparținând unei minorități naționale. De asemenea, se cuvine menționat că în raportul Comisiei de la Veneția, din octombrie 2001, cu privire la tratamentul preferențial acordat minorităților naționale, se precizează că acest tratament preferențial „nu poate să fie acordat în alte domenii în afară de educație și cultură, decât în cazuri excepționale”. Raportul Comisiei nu menționează în niciun fel tratamentul preferențial în domeniul administrației publice. Introducerea limbii maghiare în instituțiile de stat nu face decât să izoleze mai mult cele două comunități, română și maghiară, și să adâncească separatismul în relațiile interetnice.

Aşa cum am atras atenţia încă de anul trecut, când am protestat faţă de forma adoptată în Parlament a Legii privind Codul Administrativ, textul Ordonanţei impune obligativitatea folosirii limbilor materne ale minorităților naționale nu doar autorităților administrației publice locale și serviciilor publice deconcentrate, ci și instituțiilor publice aflate în subordine, ceea ce contravine art. 120 alin. (2) din Constituție.

De asemenea, se nesocotește obligația constituțională a existenței unei ponderi semnificative ca premiză a folosirii limbii materne a persoanelor aparținând unei minorități naționale în relația cu autoritățile publice, pragul de 20% devenind opțional, iar nesocotirea lui este lăsată la arbitrariul organelor deliberative sau chiar a unei singure persoane în cadrul instituțiilor sau autorităților cu conducere unipersonală.

În acelaşi timp, în contextul anunţării disponibilizării unei părţi a personalului bugetar, considerăm că efectele financiare ale punerii în aplicare a acestei ordonanţe, ca urmare a angajării persoanelor care să facă posibilitatea comunicării în limbile minorităţilor naţionale şi a acordării pensiilor speciale, sunt semnificative şi imposibil de susţinut din bugetul de stat.

În opinia organizaţiei noastre, Legea privind Codul Administrativ al României nu face altceva decât sa reducă aproape de disoluție autoritatea statului român în unele zone ale țării, în care populația românească este redusă numeric și va favoriza obținerea autonomiei teritoriale pe criteriu etnic și formarea unei enclave etnice în inima României.

Acestea sunt argumentele pentru care vă solicităm să abrogaţi Ordonanţa de Urgenţă privind Codul Administrativ.”

Asociația Calea Neamului, 
Președinte, 
Dr. Mihai Tîrnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Mihai Tîrnoveanu: Nu putem sta sub dictatura minorităților, legile nu se fac prin OUG sub presiunea unor negocieri politicianiste ticăloase și trădătoare

mar iul. 9 , 2019
„Ce urmează?Urmează să fim în continuare români, să ne facem datoria în acest sens. Vom exercita în continuare toate presiunile posibile pentru ca Limba Română să fie singura limbă oficială în stat. Vom cere hotărât tuturor instituțiilor abilitate să conteste la CCR acest Cod Administrativ. Anul trecut s-a reusit blocarea […]

Poate vă place și:

libris.ro