Categories: Pamflet

Pamflet – De ce au clujenii boală pe „vinituri”? Pentru că pe Someș le vin:”canapele, dulapuri, cotețe de animale de dimensiuni mici, frigidere”

În ultimii ani, mai ales încurajat și împins de la spate și de către anumiți exponenți ai propagandei filomaghiare, s-a impus în societatea clujeană un stereotip al clujeanului cu boală pe „vinituri”.

Specimene de toată jena precum pseudojurnalistul Sabin Gherman, incită de ani buni prin anumite platforme publice de comunicare, împotriva așa numitelor „vinituri” de peste munți, românii din Vechiul Regat, „miticii”, „regățenii” sau „sudiștii”, așa cum s-au împământenit denumirile peiorative date de propaganda maghiară din Transilvania românilor din celelalte provincii.

Azi, primarul Clujului, Emil Boc, ne-a uimit cu o altă posibilă explicație, una mai hazilie, pentru care clujenilor nu le plac „viniturile”.

Pamflet – De ce au clujenii boală pe „vinituri”? Pentru că pe Someș le vin:”canapele, dulapuri, cotețe de animale de dimensiuni mici, frigidere”, Foto: acebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni/

„Pentru a preveni poluarea Someșului și a malurilor sale cu deșeurile provenite din afara Clujului (din amonte), Primăria Cluj-Napoca a înlocuit sistemul existent de colectare a deșeurilor de pe râul Someș din zona ștrandului Sun – cartierul Grigorescu cu un baraj plutitor – țeavă corugată.

Înlocuirea a fost necesară deoarece vechiul sistem plutitor de colectare nu a rezistat presiunii și a fost spart de plutitorii mari care veneau pe Someș din amonte: canapele, dulapuri, cotețe de animale de dimensiuni mici, frigidere, etc.„, a scris Emil Boc pe facebook

Foto: facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni

Cum dom’le? Civilizația aia supralăudată și excesiv ridicată în slăvi a Clujului are parte de asemenea scene, cu frigidere, canapele, dulapuri și cotețe de animale plutind pe Someș?

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

4 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

4 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

6 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

6 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

o săptămână ago