RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Pamflet – De ce au clujenii boală pe “vinituri”? Pentru că pe Someș le vin:”canapele, dulapuri, cotețe de animale de dimensiuni mici, frigidere”

În ultimii ani, mai ales încurajat și împins de la spate și de către anumiți exponenți ai propagandei filomaghiare, s-a impus în societatea clujeană un stereotip al clujeanului cu boală pe “vinituri”.

Specimene de toată jena precum pseudojurnalistul Sabin Gherman, incită de ani buni prin anumite platforme publice de comunicare, împotriva așa numitelor “vinituri” de peste munți, românii din Vechiul Regat, “miticii”, “regățenii” sau “sudiștii”, așa cum s-au împământenit denumirile peiorative date de propaganda maghiară din Transilvania românilor din celelalte provincii.

Azi, primarul Clujului, Emil Boc, ne-a uimit cu o altă posibilă explicație, una mai hazilie, pentru care clujenilor nu le plac “viniturile”.

Pamflet - De ce au clujenii boală pe "vinituri"? Pentru că pe Someș le vin:"canapele, dulapuri, cotețe de animale de dimensiuni mici, frigidere", Foto: acebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni/
Pamflet – De ce au clujenii boală pe “vinituri”? Pentru că pe Someș le vin:”canapele, dulapuri, cotețe de animale de dimensiuni mici, frigidere”, Foto: acebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni/

“Pentru a preveni poluarea Someșului și a malurilor sale cu deșeurile provenite din afara Clujului (din amonte), Primăria Cluj-Napoca a înlocuit sistemul existent de colectare a deșeurilor de pe râul Someș din zona ștrandului Sun – cartierul Grigorescu cu un baraj plutitor – țeavă corugată.

Înlocuirea a fost necesară deoarece vechiul sistem plutitor de colectare nu a rezistat presiunii și a fost spart de plutitorii mari care veneau pe Someș din amonte: canapele, dulapuri, cotețe de animale de dimensiuni mici, frigidere, etc.“, a scris Emil Boc pe facebook

Foto: facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni

Cum dom’le? Civilizația aia supralăudată și excesiv ridicată în slăvi a Clujului are parte de asemenea scene, cu frigidere, canapele, dulapuri și cotețe de animale plutind pe Someș?

libris.roContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info