Maricel Popa: Autostrada Unirii, trecută la capitolul proiectelor de interes național

Susținere în Parlamentul României pentru Autostrada Unirii (Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni): "Obiectiv naţional prioritar"

Susținere în Parlamentul României pentru Autostrada Unirii (Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni): "Obiectiv naţional prioritar"

Print Friendly, PDF & Email

Preşedintele Consiliului Judeţean  Iaşi,  Maricel Popa, afirmă că Autostrada Unirii, așa cum a fost supranumită A8 Tg. Mureș – Iași – Ungheni, a fost trecută la capitolul proiectelor de interes național.

“Realizarea unei autostrăzi care să lege Moldova de Vestul ţării reprezintă o investiție dorită de locuitorii întregii Regiuni de Nord-Est şi nu numai, lucru înțeles de mine şi de colegii mei social-democrați împreună cu care suntem în etapa de a căuta cele mai bune soluții pentru materializarea acestui proiect.

Astfel, în ultima întâlnire pe care am avut-o la Bucureşti, împreună cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi cu ceilalți colegi, am discutat despre Autostrada „Unirii”, stabilindu-se trecerea acestei investiții la capitolul proiectelor de interes național pentru a putea fi realizată cu finanțare guvernamentală şi europeană.

Până în prezent a fost semnat contractul de revizuire a studiului de fezabilitate (SF) pentru segmentul Tg. Mureș-Ditrău-Tg. Neamț, valoarea acestuia fiind de 17,58 milioane de lei fără TVA, iar durata de 14 luni. Mai mult, a fost încărcată pe SICAP, platforma de achiziții publice, procedura de selecție a ofertanților pentru proiectarea și execuția tronsonului Tg Neamț –Iași, urmând să fie lansată şi procedura aferentă proiectării și execuției pentru tronsonul Iași –Ungheni, cu tot cu podul peste Prut. “, a scris pe facebook preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa
Loading...
Copyright © All rights reserved. | CoverNews by AF themes.