RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Maricel Popa: Autostrada Unirii, trecută la capitolul proiectelor de interes național

Preşedintele Consiliului Judeţean  Iaşi,  Maricel Popa, afirmă că Autostrada Unirii, așa cum a fost supranumită A8 Tg. Mureș – Iași – Ungheni, a fost trecută la capitolul proiectelor de interes național.

“Realizarea unei autostrăzi care să lege Moldova de Vestul ţării reprezintă o investiție dorită de locuitorii întregii Regiuni de Nord-Est şi nu numai, lucru înțeles de mine şi de colegii mei social-democrați împreună cu care suntem în etapa de a căuta cele mai bune soluții pentru materializarea acestui proiect.

Astfel, în ultima întâlnire pe care am avut-o la Bucureşti, împreună cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi cu ceilalți colegi, am discutat despre Autostrada „Unirii”, stabilindu-se trecerea acestei investiții la capitolul proiectelor de interes național pentru a putea fi realizată cu finanțare guvernamentală şi europeană.

libris.ro

Până în prezent a fost semnat contractul de revizuire a studiului de fezabilitate (SF) pentru segmentul Tg. Mureș-Ditrău-Tg. Neamț, valoarea acestuia fiind de 17,58 milioane de lei fără TVA, iar durata de 14 luni. Mai mult, a fost încărcată pe SICAP, platforma de achiziții publice, procedura de selecție a ofertanților pentru proiectarea și execuția tronsonului Tg Neamț –Iași, urmând să fie lansată şi procedura aferentă proiectării și execuției pentru tronsonul Iași –Ungheni, cu tot cu podul peste Prut. “, a scris pe facebook preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel PopaContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info