RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Satu Mare, orașul unde simbolurile românești sunt frecvent vandalizate

În timp ce de panglicile cu tricolorul maghiar așezate la statuile maghiare din Satu Mare nu se atinge nimeni chiar și cu anii, ele putând rămânâd acolo până se decolorează sub acțiunea soarelui și a ploilor, panglicile cu tricolorul românesc nu rezistă prea multă vreme la bustul lui Avram Iancu sau la busturile ale altor eroi ai neamului românesc întruchipați de monumentele românești din Satu Mare.

Monumentele românești din Satu Mare, pe lângă faptul că sunt discriminate și adesea lăsate în paragină de către autoritățile locale, acestea mai sunt frecvent și vandalizate, dispărând în regim de urgență florile, coroanele, cocardele, steagurile sau panglicile tricolore amplasate lângă ele.

“Panglica tricoloră de la bustul lui Avram Iancu din fața Primăriei Municipiului Satu Mare condusă de UDMR, a dispărut din nou. Această situație se repetă periodic, pentru că tricolorul românesc deranjează! De asemenea si coroanele de flori cu tricolor românesc, care la primul semn de ofilire sunt îndepărtate rapid.

Făcând o paralelă cu statuia lui Rakoczi Ferencz din centrul orașului, unde nimeni nu s-a atins de coroana prăfuită cu tricolor maghiar veche de 1 an, nu vi se pare evidentă discriminarea?

libris.ro

Și atunci își mai permit (h)unii să strige că românii sunt șovini și că în România sunt acțiuni anti-maghiare?!  Nu, dragilor, în ROMÂNIA sunt mai degrabă acțiuni anti-românești! În cel mai scurt timp posibil, tricolorul românesc va împodobi din nou pieptul Crăișorului Munților! Cu Dumnezeu, înainte!”, a scris pe facebook
Asociația Calea Neamului – Filiala Satu MareContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info