libris.ro

Autoritățile din România rupte de realitate în cazul Caracal: primarul spune că nu există clanuri, DIICOT spune că nu putem vorbi de crimă organizată

Autoritățile din România par să concureze asiduu între dânsele pentru a coborî la cote minime încrederea populației în ele. Dacă primarul din Caracal a pozat în mironosiță, arătându-se chiar „surprins” cu privire la dezvăluirile deosebit de șocante ale presei legate de clanurile interlope care se ocupă printre alte nelegiuri și cu traficul de persoane, reprezentanții instituțiilor care ar trebui să stopeze un asemenea fenomen, despre care localnicii spun că el este împământenit de aproximativ un deceniu, declară că … nu putem vorbi de crimă organizată!?

Liviu Radu, primarul municipiului Caracal, a luat poziția omului care aude parcă pentru prima dată de lumea interlopă a orașului pe care îl conduce.

”Caracal e un oraș liniștit. Eu nu am auzit de clanuri în orașul nostru. Am auzit din mass-media, hai să verificăm aceste informații. Eu reprezint cetățenii din oraș, aici nu s-a vorbit niciodată despre clanuri interlope. Dacă știți dvs. mai bine din București aceste lucruri hai să verifică”, a declarat primarul din Caracal la Realitatea TV Liviu Radu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Pe de altă parte, procurorul-şef adjunct al DIICOT, Georgiana Hosu, spune după crimele de la Caracal că „în acest moment nu putem vorbi de crimă organizată”!? Păi Doamne iartă-ne, când e vorba deja de cel puțin două victime și de indicii de funcționare a unei întregi rețele de trafic de persoane, oare despre ce am putea vorbi?

„În momentul de față nu se poate vorbi de o rețea de crimă organizată în legătură cu tragedia de la Caracal, însă pista nu este eliminată, a spus Giorgiana Hosu, procurorul șef adjunct al DIICOT, care a ajuns duminică dimineață la locuința lui Gheorghe Dincă.”, postrivit digi24.ro

O țară întreagă a „putut mirosi printre rânduri” în timpul acestei tragedii naționale care a dovedit impotența crasă a statului de drept în acea zonă a României, cum din tot acest circ penibil se împânzește o duhoare pestilențială cu privire la niște complicități mai mult decât evidente între anumite autorități locale și rețelele de trafic de persoane.

În ultimele zile, am văzut în spațiul public nenumărate persoane care se întreabă ce se dorește de fapt să se ascundă în acest caz și cât de mare este încrengătura rețelei de trafic de persoane din Caracal. Lumea nu mai poate fi păcălită cu fumigene ieftine de presă: tragedia actuală i-a făcut pe unii chiar să mediteze adânc la starea în care se găsește statul de drept în România.

Fete minore pentru orgiile soldaților americani

Vizita făcută de sulfurosul Hans Klemm la Guvernul României nu a făcut decât să amplifice și mai mult suspiciunile deja destul de mari ale românilor cu privire la rețelele de trafic de persoane din zonă ce puneau la dispoziția militarilor americani minore pentru servicii sexuale.

Deși Mihai Fifor a invocat cu totul alte pretexte pentru întrevederea avută cu Hans Klemm, o parte a presei a speculat că întâlnirea în pripă a avut mai degrabă de a face cu scandalul de la Caracal și cu o posibilă teamă ambasadorului SUA de implicare a soldaților americani în discursurile publice legate de rețelele de trafic de persoane din preajma bazei militare de la Deveselu.

”Am avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Hans Klemm, la sediul Guvernului României. A fost o excelentă oportunitate de a aborda teme de actualitate aflate pe agenda bilaterală, cu accent pe oportunități concrete de dezvoltare a profilului Parteneriatului Strategic cu SUA. In domeniul securitatii, a fost evidențiata cooperarea intensificata dintre România și SUA, inclusiv din perspectiva consolidării flancului estic al NATO și al continuării angajamentului pentru stabilitatea regiunii Marii Negre. Cu acest prilej, am reiterat dorința Guvernului României de a aprofunda, de asemenea, componenta comercială a Parteneriatului Strategic, inclusiv din perspectiva dezvoltarii proiectelor de investiții ale companiilor americane in economia românească”, a scris la momentul respectiv Mihai Fifor pe Facebook

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info