libris.ro

O turistă impresionată de Iași: „Bucureștiul e o cocină iar Clujul, un grajd”

O turistă impresionată de Iași: „Bucureștiul e o cocină iar Clujul, un grajd”

Rămasă sub impresia plăcută a vizitelor proaspăt efectuate la Iași și la Vaslui, o turistă face o declarație total surprinzătoare: „Bucureștiul e o cocină iar Clujul, un grajd”. Orgoliile regionale de multe ori nasc stereotipuri false, iar în mediul online se exagerează foarte mult când vine vorba de a lăuda orașe precum Clujul sau capitala României.

O turistă vine să spulbere toate aceste mituri sprijinite pe fundația unor castele din cărți de joc, afirmând că dacă este să facă o comparație între orașele din Moldova și marile orașe din restul țării cărora li se face o reclamă agresivă și nejustificată, atunci orașele moldave sunt mai curate și mai îngrijite decât Clujul care strâmbă din nas la „vinituri” și Bucureștiul care se uită de sus la cei din provincie.

„Am fost 2 zile în Iași. Văzusem toată Europa, dar acest oraș nu. Ce vreau să vă spun, după ce am bătut orașul – și prin centru, și prin cartiere: Bucureștiul e o cocină iar Clujul – un grajd. Nu vezi tu aici un muc de țigară, o hârtie, o coajă de pepene, un șobolan. Nu inspiri nicio duhoare… Am trecut, de asemenea, prin Vaslui, alt loc în care n-am fost niciodată. Și la polul grozăviilor României e mai curat decât pe Calea Victoriei.”, a scris turista pe facebook

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


O turistă impresionată de Iași: „Bucureștiul e o cocină iar Clujul, un grajd”

După ce concluziile turistei din capitală au ajuns și în presa clujeană, locuitorii urbei de sub Dealul Feleacului au reacționat fix așa cum o fac de obicei, după stereotipuri picurate în urechile și mintea lor îngustă de către propaganda băsisto-PDL-istă, plătită cu sacoșa de bani de către Elena Udrea:

Mesajul postat de turistă pe contul ei de socializare a stârnit imediat reacții dintre cele mai controversate, dar s-au înmulțit și cererile de prietenie.

„Am primit 889 de cereri de prietenie. Mi-e frică să aprob unele dintre ele, sunt foarte înjurată de vreo 5 ore încoace și nu am timp să le studiez acum, să nu cumva să dau drumul pe listă vreunuia care se ține de scandal, în loc să-și curețe orașul. Dar să știți că le-am primit. Dacă mi-ați cumpăra cartea Regina Nebunilor – Editura Trei, aș face și eu bani să mă car în Croația, în Finlanda etc. N-aș mai umbla brambura prin Iași și prin Cluj-Napoca, să văd astfel nevăzutul și să vă supărați pe mine.”, a scris pe facebook turista, tratând cu puțină ironie și umor valul de reacții stârnit de postarea sa despre orașul Iași

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info