RSS
TwitterFacebookPinterest

O turistă impresionată de Iași: “Bucureștiul e o cocină iar Clujul, un grajd”

O turistă impresionată de Iași: “Bucureștiul e o cocină iar Clujul, un grajd”

Rămasă sub impresia plăcută a vizitelor proaspăt efectuate la Iași și la Vaslui, o turistă face o declarație total surprinzătoare: “Bucureștiul e o cocină iar Clujul, un grajd”. Orgoliile regionale de multe ori nasc stereotipuri false, iar în mediul online se exagerează foarte mult când vine vorba de a lăuda orașe precum Clujul sau capitala României.

O turistă vine să spulbere toate aceste mituri sprijinite pe fundația unor castele din cărți de joc, afirmând că dacă este să facă o comparație între orașele din Moldova și marile orașe din restul țării cărora li se face o reclamă agresivă și nejustificată, atunci orașele moldave sunt mai curate și mai îngrijite decât Clujul care strâmbă din nas la “vinituri” și Bucureștiul care se uită de sus la cei din provincie.

“Am fost 2 zile în Iași. Văzusem toată Europa, dar acest oraș nu. Ce vreau să vă spun, după ce am bătut orașul – și prin centru, și prin cartiere: Bucureștiul e o cocină iar Clujul – un grajd. Nu vezi tu aici un muc de țigară, o hârtie, o coajă de pepene, un șobolan. Nu inspiri nicio duhoare… Am trecut, de asemenea, prin Vaslui, alt loc în care n-am fost niciodată. Și la polul grozăviilor României e mai curat decât pe Calea Victoriei.”, a scris turista pe facebook

O turistă impresionată de Iași: “Bucureștiul e o cocină iar Clujul, un grajd”

După ce concluziile turistei din capitală au ajuns și în presa clujeană, locuitorii urbei de sub Dealul Feleacului au reacționat fix așa cum o fac de obicei, după stereotipuri picurate în urechile și mintea lor îngustă de către propaganda băsisto-PDL-istă, plătită cu sacoșa de bani de către Elena Udrea:

Mesajul postat de turistă pe contul ei de socializare a stârnit imediat reacții dintre cele mai controversate, dar s-au înmulțit și cererile de prietenie.

apiland.ro

“Am primit 889 de cereri de prietenie. Mi-e frică să aprob unele dintre ele, sunt foarte înjurată de vreo 5 ore încoace și nu am timp să le studiez acum, să nu cumva să dau drumul pe listă vreunuia care se ține de scandal, în loc să-și curețe orașul. Dar să știți că le-am primit. Dacă mi-ați cumpăra cartea Regina Nebunilor – Editura Trei, aș face și eu bani să mă car în Croația, în Finlanda etc. N-aș mai umbla brambura prin Iași și prin Cluj-Napoca, să văd astfel nevăzutul și să vă supărați pe mine.”, a scris pe facebook turista, tratând cu puțină ironie și umor valul de reacții stârnit de postarea sa despre orașul IașiContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]