4 August 2019 este ziua Centenarului ocupării Budapestei de către Armata Română!

„Adevărul ocupării Budapestei de către Glorioasa Armată Română, la 4 august 1919, a fost ascuns multor generații de români de către numeroși actori politici și mincinoși științifici oficiali. 

Mulți români nu au învățat la școală și facultate despre faptul că după Marea Unire de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918, Ungaria Sovietică împreună cu Rusia condusă de alogenul Vladimir Ilici Lenin au pornit un război pentru cucerirea Ardealului.

În fața acestui pericol, batalioanele române au trecut Carpații și au înfrânt trupele ungurești și rusești, în doar câteva luni. Apoi, Armata Română și-a continuat drumul victorios până la Budapesta. În ziua de 4 august 1919, un grup de soldați români au pus pe Parlamentul Ungariei o pereche de opinci și drapelul României Mari.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Armata Română a dat dovadă de omenie și i-a salvat de la foamete pe locuitorii Budapestei.
La Budapesta, soția unui fost ministru de Interne al Ungariei, născută la Oradea, a predat conducătorilor Armatei Române o carte secretă a Guvernului ungar vizând maghiarizarea rapidă a tot ce este românesc în Ardeal. Cartea a fost predată și există la Academia Română, dar aceasta a refuzat, timp de 100 de ani, să o traducă, să o facă cunoscută autorităților Statului Român și să o publice pentru a ajunge să fie citită de foarte mulți români.

La solicitarea Marilor Puteri, conducătorii României Mari au hotărât retragerea Armatei Române din Ungaria.
În mod firesc, în Ungaria nu a fost sărbătorită și nici mediatizată ziua de 4 august, data ocupării Budapestei de către Armata Română.

În mod nefiresc, în România nu a fost marcat Centenarul ocupării Budapestei! Autoritățile Statului Român, în frunte cu Președintele Klaus Werner Iohannis, au trecut sub tăcere această dată istorică și nu au organizat acțiuni ale Armatei Române și nici manifestări publice pentru sărbătorirea acestui eveniment și pentru omagierea ofițerilor și soldaților români care au luptat pentru eliberarea Ardealului și ocuparea Ungariei, inclusiv a Budapestei.

Conducătorii partidelor politice parlamentare și candidații lor la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie a.c. au tăcut de frica U.D.M.R. și au refuzat să abordeze tema Centenarului ocupării Budapestei de către Armata Română!
Partidul România Noastră elogiază ARMATA ROMÂNĂ, aduce un omagiu și cinstește memoria Eroilor Români căzuți în anul 1919 pentru eliberarea Ardealului și ocuparea Budapestei. DUMNEZEU SĂ-I ODIHNEASCĂ ÎN PACE! VEȘNICA LOR POMENIRE!”

Dr. Gheorghe Funar
Președinte al Partidului România Noastră
Candidat la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Scutul de la Deveselu se ține cu sacrificii de copii, ca pe vremea când anticii își sacrificau copiii zeului Moloh?

lun aug. 5 , 2019
Deși erau buni comercianți, buni navigatori, și la nevoie constituiau o forță militară de temut în lumea antică, fenicienii aveau un obicei sinistru în vremuri de restriște: preoții și preotesele lor sacrificau copii zeilor în preajma războaielor, a foametei, a unor calamităţi naturale, sau în vremuri de instabilitate și tulburare […]

Poate vă place și:

libris.ro