RSS

23 septembrie 1940: La Oradea au…

23 Septembrie 1940: …

17 septembrie 1941: Cu ocazia re…

Maghiarizarea forțat…

Câțiva oameni hotărâți pot schim…

Câțiva oameni hotărâ…

16 septembrie 1941: în Cluj auto…

La doar un an de la …

Zece revendicări imediate ale pr…

"În urma cele mai re…

În noaptea de 13 spre 14 septemb…

În noaptea din 13/14…

12 septembrie 1940: La Baia Mare…

Ziua de 12 septembri…

Viorica-Elisabeta Lupu va candid…

Viorica-Elisabeta Lu…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

4 August 2019 este ziua Centenarului ocupării Budapestei de către Armata Română!

Print Friendly, PDF & Email

“Adevărul ocupării Budapestei de către Glorioasa Armată Română, la 4 august 1919, a fost ascuns multor generații de români de către numeroși actori politici și mincinoși științifici oficiali. 

Mulți români nu au învățat la școală și facultate despre faptul că după Marea Unire de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918, Ungaria Sovietică împreună cu Rusia condusă de alogenul Vladimir Ilici Lenin au pornit un război pentru cucerirea Ardealului.

În fața acestui pericol, batalioanele române au trecut Carpații și au înfrânt trupele ungurești și rusești, în doar câteva luni. Apoi, Armata Română și-a continuat drumul victorios până la Budapesta. În ziua de 4 august 1919, un grup de soldați români au pus pe Parlamentul Ungariei o pereche de opinci și drapelul României Mari.

Armata Română a dat dovadă de omenie și i-a salvat de la foamete pe locuitorii Budapestei.
La Budapesta, soția unui fost ministru de Interne al Ungariei, născută la Oradea, a predat conducătorilor Armatei Române o carte secretă a Guvernului ungar vizând maghiarizarea rapidă a tot ce este românesc în Ardeal. Cartea a fost predată și există la Academia Română, dar aceasta a refuzat, timp de 100 de ani, să o traducă, să o facă cunoscută autorităților Statului Român și să o publice pentru a ajunge să fie citită de foarte mulți români.

La solicitarea Marilor Puteri, conducătorii României Mari au hotărât retragerea Armatei Române din Ungaria.
În mod firesc, în Ungaria nu a fost sărbătorită și nici mediatizată ziua de 4 august, data ocupării Budapestei de către Armata Română.

În mod nefiresc, în România nu a fost marcat Centenarul ocupării Budapestei! Autoritățile Statului Român, în frunte cu Președintele Klaus Werner Iohannis, au trecut sub tăcere această dată istorică și nu au organizat acțiuni ale Armatei Române și nici manifestări publice pentru sărbătorirea acestui eveniment și pentru omagierea ofițerilor și soldaților români care au luptat pentru eliberarea Ardealului și ocuparea Ungariei, inclusiv a Budapestei.

Conducătorii partidelor politice parlamentare și candidații lor la alegerile prezidențiale din 10 noiembrie a.c. au tăcut de frica U.D.M.R. și au refuzat să abordeze tema Centenarului ocupării Budapestei de către Armata Română!
Partidul România Noastră elogiază ARMATA ROMÂNĂ, aduce un omagiu și cinstește memoria Eroilor Români căzuți în anul 1919 pentru eliberarea Ardealului și ocuparea Budapestei. DUMNEZEU SĂ-I ODIHNEASCĂ ÎN PACE! VEȘNICA LOR POMENIRE!”

Dr. Gheorghe Funar
Președinte al Partidului România Noastră
Candidat la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info