RSS

(VIDEO) Prima ediție a Școlii de…

Prima ediție a Școli…

TABARA DE VARĂ 2021, PAROHIA FĂL…

   Cu binecuvântarea…

Biserica din lemn de la Putna e …

Oamenii de știință d…

Abund Berry. Povestea unui brand…

Povestea Abund Berry…

“Democrația secolului al XXI - l…

Declinul „democrație…

14 ani de la moartea Patriarhulu…

„Acrede în Hristos î…

Psihopatia omoară România! Sclav…

Psihopatia omoară Ro…

Jocurile Olimpice Tokyo: program…

România a cucerit jo…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Scutul de la Deveselu se ține cu sacrificii de copii, ca pe vremea când anticii își sacrificau copiii zeului Moloh?

Print Friendly, PDF & Email

Deși erau buni comercianți, buni navigatori, și la nevoie constituiau o forță militară de temut în lumea antică, fenicienii aveau un obicei sinistru în vremuri de restriște: preoții și preotesele lor sacrificau copii zeilor în preajma războaielor, a foametei, a unor calamităţi naturale, sau în vremuri de instabilitate și tulburare socială.

Copii de vârste foarte fragede erau sacrificați de vii prin foc de către fenicienii canaaniți, pentru că aceștia credeau că prin aceste macabre sacrificii vor câștiga bunăvoința zeului Moloh, care le-ar fi adus izbânda în războaie, sau în alte cauze.

Moloh apare în cartea Deuteronom precum și în Levitic, ca o formă de idolatrie interzisă (Leviticul 18:21: Să nu dai pe nici unul dintre fiii tăi să fie jertfiți lui Moleh, profanând astfel Numele Dumnezeului tău. Eu sunt Domnul.)

Copii sacrificați de către fenicienii canaaniți  zeului Moloh

Ilustrațiile realizate pe baza relatărilor antice despre aceste sacrificii ale fenicienilor, provin marea lor majoritate din epoca modernă, secolele XVIII-XIX, și prezintă un ritual macabru, cu copii aruncați în foc în niște statui ale unui zeu cu cap de taur, în al cărui trup erau prevăzute orificii sau firide în care erau aprinse focurile de sacrificiu.

Fix așa cum fenicienii antici își sacrificau în foc copiii, rugându-se pentru bunăvoința zeului Moloh ( Baal) care să-i ajute să câștige războaie, tot așa oare fac și românii cu copiii lor, îi lasă să ardă pentru a câștiga bunăvoința stăpânilor scutului de la Deveselu?

Acum, odată cu izbucnirea în presa din România a scandalului legat de crimele de la Caracal, întâmplări petrecute la mică distanță de scutul de la Deveselu, aflăm cum copiii români ajung să ardă prin curți mizerabile, pentru a fi șterse urmele unei rețele de trafic de persoane care livra minore pentru plăcerile sexuale ale militarilor americani.

Am revenit oare la barbaria civilizațiilor antice, dispuse să-și sacrifice proprii copii în foc pentru a câștiga favorurile zeilor? Ce naiba mai poți spune că încerci să protejezi, să aperi, dacă îți arunci proprii copii în foc?


Galerie Foto:

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info