Categories: Antiromanism

Mihai Tîrnoveanu: Este interzis în România să mergi de Ziua Națională în Covasna si Harghita cu Steagul Tricolor?

Oricât de greu mi-ar fi, voi merge în continuare pe Calea Neamului. Nu voi da niciun pas înapoi, căci altfel îmi voi pierde numele de român. 
In urma sesizării Fundației Szekler Monitor sunt convocat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pe 27 august, ora 10, pentru a da socoteală acuzațiilor ce mi se aduc de către mai sus numita fundație maghiară.

Acuzațiile sunt: incitare la ură interetnică si religioasă, comportament discriminativ, degradant si hărțuitor față de comunitatea maghiară, activitate antimaghiară. Reclamantul afirmă că aceste lucruri le-am făcut atât prin postările scrise pe rețelele de socializare cât si prin întreaga mea activitate practică, prin acțiunile desfășurate de-a lungul timpului.

Ca argumente atașate în anexe, se aduc cele scrise de mine în 14 postări, dar si comentariile generate de acestea, desi în nenumărate rânduri am specificat că nu sunt de acord cu acele comentarii care jignesc comunitatea maghiară si că acestea vor fi sterse.

Mai pe scurt, domnii sunt deranjați de atitudinile mele față de mai multe chestiuni: Valea Uzului, Cheile Bicazului, Codul Administrativ, manifestările prilejuite de Zilele Naționale ale României, 1 Decembrie si 24 Ianuarie, situația din zona orașului Baraolt, Vârghis, Doboseni, Herculian etc. Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării i se cere să analizeze atât cele semnalate punctual (voi reveni cu detalii tari de tot) cât si întreaga mea activitate practică. 

Cam asta e situația…lumea în care trăim, în care ești tras la răspundere pentru faptul că iti iubesti Țara si Neamul, ba mai mult, că ai ”tupeul” să si acționezi în acest sens. Esti considerat periculos dacă afirmi anumite realități, dacă spui că albul este chiar alb, dacă te străduiesti să lupti pentru Identitatea Națională, dacă nu-ți negi Istoria Țării, dacă iei apărarea românilor din Covasna si Harghita.

Să se analizeze întreaga mea activitate? Să se analizeze așadar faptul că împreună cu mulți alți români am dăruit costume naționale, daruri si premii copiilor, alimente de bază orfanilor si bătrânilor, steaguri tricolore si icoane românilor. Să se analizeze, dar bine de tot faptul că s-a reusit să dăruim un strop de speranță si bucurie sutelor de oameni la care am ajuns.

Este interzis în România să mergi de Ziua Națională în Covasna si Harghita cu Steagul Tricolor? Să se analizeze si lucrul acesta, să stim si noi dacă încălcăm vreo lege. Afirmarea valorilor si simbolurilor naționale românesti este interzisă în România? Drepturile românilor sunt interzise?

Mihai Eminescu este scos în afara legii? Căci veți vedea că domnii de la fundația maghiară au o mare problemă cu Mihai Eminescu. Sper ca această problemă să nu o aibă si CNCD. Mi se anchetează gândirea si cuvântul? Unde este libertatea de expresie? Oameni buni, unde este Libertatea de a fi Român în România? 

Închei deocamdată, sper ca mâine să vă pot scrie în continuare, postarea să nu fie stearsă iar contul de Fb. să nu-mi fie blocat sau chiar sters de tot asa cum s-a întâmplat cu cel vechi. De nu ne vom mai vedea aici, ne vom vedea în Stradă, Libertatea de a fi Români în propria noastră Țară nu ne-o va putea lua nimeni, căci ”Cu noi este Dumnezeu”, mergem înainte frați si surori!”

Autor: Mihai Tîrnoveanu


Galerie Foto:

Mihai Tirnoveanu

Doctor Președintele Asociației Calea Neamului Vicepreședintele Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

2 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

2 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

4 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

4 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

5 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

6 zile ago