Cine-a spus că bolșevicii nu se fură și întrei ei? Mihai Șora a fost jefuit tocmai „de-ai săi”, socialiștii obișnuiți să „împartă” banii care nu le aparțin

O știre plină de penibil despre cum a fost jefuit la metroul bucureștean bolșevicul Mihai Șora ne-a atras atenția, nu atât prin ridicolul situației, cât mai ales prin încheierea pe care o face publicația respectivă:

„Filosoful Mihai Șora, născut în Timișul austro-ungar în 1916, locuiește în Capitală”, scrie pressalert.ro

Dacă ar fi să ne limităm strict la manualele de jurnalism, atunci adevărata știre nu ar fi aceea că un moș care răspândește flatulații cu aromă bolșevică prin metroul din capitală a fost jefuit, și a rămas fără portofel, în care nu avea oricum cine știe ce mare „filozofie”, ci mai curând constituie o știre faptul că acesta s-a născut în „Timișul austro-ungar„.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Pupincurismul manifestat prin apologia secesionismului și a fostului dualism austro-ungar atinge cotele paroxismului prin presa românească din vestul Țării și de prin alte părți ale Transilvaniei. De ce-or fi simțit oare nevoie zbârnaliștii bănățeni să-i accentueze caracterul antiromânesc lui Mihai Șora (n.r. unul de altfel destul de bine cunoscut în societatea românească), prin specificarea deloc necesară a scurtei cetățenii austro-ungare de numai doi anișori a filosofului bolșevic?

Foto: captura Facebook

Da, a rămas bătrânul progresist paukerist fără „frumusețe de portofel cu ultimii 50 de lei și card verzui de la CEC Bank”, motiv pentru care îi bate obrazului celuilalt socialist de ocazie din metrou spunându-i în felul următor: „P.S. Să nu mai faci” .

Da’ de ce dom’le să nu mai facă? Poate tocmai punea în practică unele dintre principiile socialismului, socialiștii fiind și așa obișnuiți să „împartă” banii care nu le aparțin.

PS: Acesta este un pamflet și trebuie privit ca atare

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Poporul Român supus la un genocid prin administrarea de aditivi alimentari cancerigeni

Dum aug. 11 , 2019
„OTRĂVIREA ROMÂNILOR SUB PRIVIRILE INDIFERENTE ALE CONDUCĂTORILOR NOȘTRI SUPREMI SCRISOARE DESCHISĂadresată Președintelui României Klaus Werner Iohannis și Primului-ministru Viorica-Vasilica Dăncilă vizând oprirea genocidului împotriva Poporului Român provocat de aditivii alimentari cancerigeni După lovitura de stat din decembrie 1989 la conducerea României au fost impuși reprezentanți din neamul de ucigași, numit […]
Poporul Român supus la un genocid prin administrarea de aditivi alimentari cancerigeni

Poate vă place și:

libris.ro