RSS

La 30 septembrie 1831 era întocm…

În 1831, Iordache Go…

23 septembrie 1940: La Oradea au…

23 Septembrie 1940: …

17 septembrie 1941: Cu ocazia re…

Maghiarizarea forțat…

Câțiva oameni hotărâți pot schim…

Câțiva oameni hotărâ…

16 septembrie 1941: în Cluj auto…

La doar un an de la …

Zece revendicări imediate ale pr…

"În urma cele mai re…

În noaptea de 13 spre 14 septemb…

În noaptea din 13/14…

12 septembrie 1940: La Baia Mare…

Ziua de 12 septembri…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Vinovat că împreună cu frații și surorile mele am dăruit costume naționale copiilor români din Covasna și Harghita

Print Friendly, PDF & Email

” Vinovat că împreună cu frații si surorile mele am dăruit costume naționale, cadouri de Sfântu Nicolae si de Crăciun precum si premii, copiilor români din Covasna si Harghita. 

,,Să-l sancționați pentru aceste fapte: instigare la ură rasială sau națională, propagandă naționalist-șovină, hărțuire, discriminare, tratament degradant”. Acestea sunt acuzațiile Fundației Szekler Monitor condusă de Arus Zsolt formulate pe baza ÎNTREGII mele activități practice si a 14 texte postate pe Facebook. Oare ce i-a deranjat mai tare? 

Pe 27 august ora 10 mă voi prezenta la sediul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării în urma acestei reclamații, pentru a da socoteală pentru faptele si scrierile mele despre Valea Uzului, Codul Administrativ, Cheile Bicazului, fenomenul maghiarizării, precum si pentru ”marea greseală” de a cita un fragment din articolul ,,Ecuilibrul” scris de Mihai Eminescu. 

Situația este halucinantă, nu se petrece pe teritoriul unui stat străin condus de cine stie ce dictatură, ci la noi în țară. Cum poate să fie cineva judecat pentru activitățile românesti, pentru faptul că îsi exprimă opinia si în scris despre anumite subiecte care preocupă o mare parte a opiniei publice din această țară?

O bună parte din activitatea mea, a acțiunilor noastre comune de fapt, căci fără sprijinul vostru nu as fi putut face nimic, a constat si în răsplătirea copiilor din Covasna si Harghita care sunt înscrisi la secțiile, unitățile de învățământ cu predare în limba română, mulți dintre aceștia mergând deasemenea duminică de duminică la Biserica Ortodoxă.

Este cumva gresit să ne arătăm recunostința față de acești tineri minunați? Este greșit să încurajăm, să sprijinim Identitatea Națională în Arcul Intracarpatic? Nu este! Nici Zsolt, nici CNCD, nu pot spune lucrul acesta! Nu mă voi dezvinovăți cu NIMIC, căci nu am de ce!

Merg si voi merge în continuare ÎMPREUNĂ cu voi pe Calea Neamului, pe Calea cea grea, a Neamului Românesc. Am pornit pe ea de la vreo 17 ani, de când eram elev la Iasi, cu mult înainte de a fi facebook care cică îmi șterge numele, cu mult înainte de Szekler Monitor si de CNCD. Nu mă voi opri. 

,,Nădejdea mea este Tatăl, Scăparea mea este Fiul, Acoperământul meu este Duhul Sfânt”. Mă simt onorat să vă stiu alături de mine, dragi prieteni, iar voi stiti, că, împreună mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc! “

Autor: Mihai Tîrnoveanu


Galerie Foto:Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

libris.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info