Lansare de carte cu mare valoare identitară a istoricului Vasile Lechințan: “Port popular istoric românesc (până la 1940)”

Print Friendly, PDF & Email

Într-o lume cu reperele identitare tot mai alterate și tot mai estompate pe zi ce trece, istoricul Vasile Lechințan lansează o carte cu mare valoare identitară pentru neamul românesc, intitulată “Port popular istoric românesc (până la 1940)”.

Marți, pe data de 27 august a.c., de la ora 16:00, la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu din Carei va avea loc o lansare de carte cu un profund impact identitar. Autorul acestei deosebite lucrări care vine în sprijinul identității românești, tot mai supusă în ultimele decenii la o amplă campanie de mancurtizare, este istoricul Vasile Lechințan.

Odată cu lansarea de carte va avea loc și un simpozion în cadrul căruia istoricul Vasile Lechințan va susține o comunicare cu titlul “Necesitatea întocmirii unui corpus de documente privind consecintele Dictatului de la Viena asupra românilor din Transilvania ocupată“.

” Sunt așteptați toți cei care doresc să afle informații valoroase despre istoria noastră.Evenimentul face parte din seria de manifestări a Școlii de Vară Carei 2019 organizată de către Centrul  pentru politici locale cu sediul la Alba Iulia și Filiala Carei a Asociației foștilor expulzați și refugiați români din 1940 în urma Dictatului de la Viena în colaborare cu Asociația ASTRA, Despărțământul „Aurel Coza” Carei și  Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne, filiala Satu-Mare. “, scrie BuletindeCarei.ro

Fandel Mihai