RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Lansare de carte cu mare valoare identitară a istoricului Vasile Lechințan: “Port popular istoric românesc (până la 1940)”

Într-o lume cu reperele identitare tot mai alterate și tot mai estompate pe zi ce trece, istoricul Vasile Lechințan lansează o carte cu mare valoare identitară pentru neamul românesc, intitulată “Port popular istoric românesc (până la 1940)”.

Marți, pe data de 27 august a.c., de la ora 16:00, la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu din Carei va avea loc o lansare de carte cu un profund impact identitar. Autorul acestei deosebite lucrări care vine în sprijinul identității românești, tot mai supusă în ultimele decenii la o amplă campanie de mancurtizare, este istoricul Vasile Lechințan.

Odată cu lansarea de carte va avea loc și un simpozion în cadrul căruia istoricul Vasile Lechințan va susține o comunicare cu titlul “Necesitatea întocmirii unui corpus de documente privind consecintele Dictatului de la Viena asupra românilor din Transilvania ocupată“.

” Sunt așteptați toți cei care doresc să afle informații valoroase despre istoria noastră.Evenimentul face parte din seria de manifestări a Școlii de Vară Carei 2019 organizată de către Centrul  pentru politici locale cu sediul la Alba Iulia și Filiala Carei a Asociației foștilor expulzați și refugiați români din 1940 în urma Dictatului de la Viena în colaborare cu Asociația ASTRA, Despărțământul „Aurel Coza” Carei și  Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne, filiala Satu-Mare. “, scrie BuletindeCarei.ro

libris.ro

Fandel MihaiContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info