Categories: Carei

Deputatul Daniel Gheorghe alături de comunitatea românească de la Carei. Recunosc până și politicienii din România că antiromânimsul din Transilvania nu mai poate fi tolerat?

Cu toate că deputatul Daniel Gheorghe și-a făcut simțită prezența la un eveniment dedicat comemorării unui moment trist din urmă cu aproape opt decenii, respectiv cu ocazia primei ediții a Școlii de Vară de la Carei, o inițiativă menită să evoce un moment negru din istoria neamului românesc, respectiv Dictatul de la Viena din 1940, românii prezenți la evenimentul de lansare de la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu din Carei a cărții istoricului Vasile Lechințan, intitulată “Port popular istoric românesc (până la 1940)”, au ridicat și alte probleme actuale identitare cu care se confruntă în municipiul Carei.

Invitat să ia cuvântul în cadrul respectivului eveniment de marți, 27 august 2019, deputatul Daniel Gheorghe a vorbit despre nevoia de implicare la nivel parlamentar pentru a stopa abuzurile îndreptate împotriva comunității românești din Carei, abuzuri dintre cele mai diverse împotriva valorilor identitare românești, care fuseseră expuse în timpul respectivului eveniment, atât de către unii dintre inițiatorii și organizatorii Școlii de Vară de la Carei, cât și de oameni simpli, de locuitori din Carei sau din satele din jurul Careiului.

Viceprimarul de Alba Iulia, Gabriel Pleșa, la Școala de Vară de la Carei

Un amplu mesaj de solidaritate față de comunitatea românească din Carei și pentru necazurile acesteia, dintre care cele mai mari sunt cele legate de exprimarea identității românești, a avut și viceprimarul de Alba Iulia, domnul Gabriel Pleșa, care în afară de o lungă expunere întru apărarea valorilor identitare românești, a propus și câteva idei și soluții prin care românii din Carei pot fi ajutați să-și apere valorile identitare într-o atmosferă tot mai ostilă românismului la Carei.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

5 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

5 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

6 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

7 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

o săptămână ago