RSS

“Democrația secolului al XXI - l…

Declinul „democrație…

14 ani de la moartea Patriarhulu…

„Acrede în Hristos î…

Psihopatia omoară România! Sclav…

Psihopatia omoară Ro…

Jocurile Olimpice Tokyo: program…

România a cucerit jo…

Ăștia pur și simplu nu se opresc…

Încă trei dosare și …

Procuror italian antimafia: "Spe…

Procuror italian ant…

Un preot care duce gratis copii …

„Copiii auzitori să …

Un grup de "intelectuali români"…

Un grup de intelectu…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Deputatul Daniel Gheorghe alături de comunitatea românească de la Carei. Recunosc până și politicienii din România că antiromânimsul din Transilvania nu mai poate fi tolerat?

Print Friendly, PDF & Email

Cu toate că deputatul Daniel Gheorghe și-a făcut simțită prezența la un eveniment dedicat comemorării unui moment trist din urmă cu aproape opt decenii, respectiv cu ocazia primei ediții a Școlii de Vară de la Carei, o inițiativă menită să evoce un moment negru din istoria neamului românesc, respectiv Dictatul de la Viena din 1940, românii prezenți la evenimentul de lansare de la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu din Carei a cărții istoricului Vasile Lechințan, intitulată “Port popular istoric românesc (până la 1940)”, au ridicat și alte probleme actuale identitare cu care se confruntă în municipiul Carei.

Invitat să ia cuvântul în cadrul respectivului eveniment de marți, 27 august 2019, deputatul Daniel Gheorghe a vorbit despre nevoia de implicare la nivel parlamentar pentru a stopa abuzurile îndreptate împotriva comunității românești din Carei, abuzuri dintre cele mai diverse împotriva valorilor identitare românești, care fuseseră expuse în timpul respectivului eveniment, atât de către unii dintre inițiatorii și organizatorii Școlii de Vară de la Carei, cât și de oameni simpli, de locuitori din Carei sau din satele din jurul Careiului.

Viceprimarul de Alba Iulia, Gabriel Pleșa, la Școala de Vară de la Carei
Viceprimarul de Alba Iulia, Gabriel Pleșa, la Școala de Vară de la Carei

Un amplu mesaj de solidaritate față de comunitatea românească din Carei și pentru necazurile acesteia, dintre care cele mai mari sunt cele legate de exprimarea identității românești, a avut și viceprimarul de Alba Iulia, domnul Gabriel Pleșa, care în afară de o lungă expunere întru apărarea valorilor identitare românești, a propus și câteva idei și soluții prin care românii din Carei pot fi ajutați să-și apere valorile identitare într-o atmosferă tot mai ostilă românismului la Carei.

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info