RSS
«
»
TwitterFacebookPinterest

Invitație la lectură: “1940 Strigătul de durere al românilor”

Lansată la sfârșitul lunii februarie a anului 2018 în sala de simpozioane de la castelul Karolyi din Carei, lucrarea “1940 Strigătul de durere al românilor” a col. r. dr. Constantin Moșincat este o carte document, care vine cu noi dovezi arhivistice ce dezvăluie teroarea și atrocitățile abătute asupra românilor în urma Dictatului de la Viena din 1940.

La lansarea cărții de pe 27 februarie 2018 de la Carei, autorul, col. r. dr. Constantin Moșincat, menționa următoarele potrivit Buletin de Carei:

[su_quote style=”default” cite=”Col. r. dr. Constantin Moșincat” url=”” class=””],,Această carte o rostuim pentru memoria tuturor celor ştiuţi şi neştiuţi, amintiţi şi pomeniţi în faţa altarelor neamului. Jertfa lor, poate zadarnică, o preamărim, căci moara timpului nu macină adevărul. Îl reamintim pentru ca nicicând să nu fie repetat,,[/su_quote]
libris.ro
 lucrarea "1940 Strigătul de durere al românilor" a col. r. dr. Constantin Moșincat
lucrarea “1940 Strigătul de durere al românilor” a col. r. dr. Constantin Moșincat

În cadrul simpozionului intitulat “Frânturi din Centenarul României Mari” care a avut loc 31 august 2019 de la ora 16:00 în sala festivă a Liceului “Iuliu Maniu” din Carei, istoricul militar col. r. Dr. Constantin Moșincat a prezentat și două cărți deosebite, “Generalul Berthelot – prima vizită în Ardeal după Marea Unire”, respectiv “1940 Strigătul de durere al românilor”.

lucrarea “1940 Strigătul de durere al românilor” a col. r. dr. Constantin Moșincat

Ce-a de-a doua dintre cele două cărți prezentate la acest simpozion, intitulată “1940 Strigătul de durere al românilor”, și editată în ediție (n.r. 2019) limitată de numai 52 de exemplare, cu sprijinul financiar al Asociației Umanitare Ecostar Aliment, a fost destinată participanților la Școala de Vară de la Carei ( 26 August – 1 septembrie 2019).


Galerie Foto:Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info