Transport public gratuit pentru ieșeni duminică, 22 septembrie 2019

Duminică, 22 septembrie 2019, în intervalul orar 08.00 – 20.00, Iașul celebrează Ziua mondială fără mașini, iar ieșenii vor putea călători gratuit cu mijloacele de transport în comun ale Companiei de Transport Public.

Sub sloganul „Iașul fără mașini. Mergi cu noi!”, Primăria Municipiului Iași, împreună cu Asociația CIVICA, Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași – FONTIS, Institutul Cultural Independent, Compania de Transport Public Iași și Agenția pentru Protecția Mediului, sub egida Programului Iași – Capitala Tineretului din România 2019-2020, organizează o serie de activități pentru a promova beneficiile aduse de mobilitatea urbană alternativă asupra sănătății noastre și a mediului.

Evenimentul se desfășoară în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității a cărei temă pentru anul 2019 este mersul sigur pe jos și pe bicicletă, iar apelul la acțiune este Walk with us! (Mergi cu noi!)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

27 de activități educaționale, culturale și sportive sunt pregătite să bucure copiii, tinerii, dar și adulții care, prin participare, vor demonstra că sunt determinați și deloc dependenți de mașinile personale și sunt conștienți de importanța aportului propriu în evoluția Iașului către un oraș echilibrat și prietenos cu locuitorii săi.

Activitățile se vor desfășura pe străzile închise circulației auto: bulevardul Ștefan cel Mare (de la intersecția cu strada I. C. Brătianu până la intersecția cu strada 14 decembrie 1989 / Casa Modei), strada Anastasie Panu (de la Hala Centrală la intersecția cu strada Palat), strada Palat (tronsonul cuprins între strada Anastasie Panu şi strada Sf. Lazăr / BCR), la care se adaugă strada I. C. Brătianu (de la intersecția cu bulevardul Ștefan cel Mare până la intersecția cu strada Agatha Bârsescu) și includ:
– amenajarea de spații de joacă pentru copii și adulți;
– puncte de mobilitate activă în care ieșenii vor putea testa biciclete și trotinete electrice;
– zone pentru activități de manevrare a bicicletelor pentru începători, activități sportive, de dans, de conștientizare cu privire la accesibilizarea infrastructurii publice din Iași și la rolul omului în comunitate, expoziții pentru promovarea abilităților persoanelor cu dizabilități și educație rutieră pentru cei mici.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

La 18 septembrie 1938 era inaugurat Mausoleul de la Mărășești

mie sept. 18 , 2019
Data de 18 septembrie 1938 reprezintă ziua inaugurării Mausoleului de la Mărășești, un monument istoric construit în vestul Mărășeștiului, în județul Vrancea și dedicat eroilor români din Primul Război Mondial. Acest monument reprezentativ printre cele dedicate eroilor români care și-au jertfit viața pe câmpurile de luptă din timpul Primului Război Mondial, a fost […]
6 August: Zi de comemorare a eroilor căzuți în Primul Război Mondial și a împlinirii a 101 de ani de la Bătălia de la Mărășești

Poate vă place și:

libris.ro