libris.ro

Din ciclul românce ținute în sclavie în Italia: „Mi-au smuls copilașul din brațe și m-au dat afară din casă”

Tinere, frumoase, sănătoase, pline de speranță, multe dintre româncele noastre pornesc spre Italia de parcă acolo le-ar aștepta raiul pe pământ.

La frumoasa vârstă de 24 de ani, plină de energie și de speranță, Cristina Romina Cristea din Cluj-Napoca își încearcă și ea „norocul” în Italia. Deși ducea o viață destul de bună la Cluj, un oraș aflat în plină dezvoltare economică, Cristina Romina Cristea plătește 500 de Euro unei agenții pentru un loc de muncă în Italia.

Ajunsă în anul 2014 în Italia, avea să descopere că această țară nu-i nicidecum raiul pe care îl visase, iar pe mulți dintre românii ajunși aici îi așteaptă doar batjocura, luni întregi de zile de muncă neplătite de către patroni neserioși, agresiuni verbale și fizice, dispreț și foarte multe prejudecăți de tot felul.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Pe italianul cu care ajuns într-o relație, Cristina Romina Cristea l-a cunoscut într-un hotel unde el muncea ca bucătar, iar ea ca ospătăriță. Deși a investit enorm în ultimii cinci ani în casa în care locuia împreună cu italianul, atât în mobilier, aparatură electrocasnică cât și în multe alte lucruri care țin de uz casnic, Cristina a sfârșit a fi bătută de două ori în timp ce era însărcinată, i s-a smuls copilașul din brațe, iar când a rămas din nou însărcinată a fost forțată în a treia lună de sarcină să avorteze. Potrivit Cristinei, italianul a căpătat o adevărată obsesie față de ea, urmărind-o peste tot după ce aceasta fugea de bătăile crunte pe care le primea.

Din ciclul românce ținute în sclavie în Italia: „Mi-au smuls copilașul din brațe și m-au dat afară din casă”

„Am plătit o agenție să vin în Italia, dar aici doar calvar, viață distrusă, sclavie, batjocorită, bătută, umilită, înjosită… Am întreținut un italian 5 ani, iar acesta mi-a sechestrat actele, mi-a smuls copilașul din brațe, și de un an mă chinui cu 6 avocați pentru drepturile mele fundamentale, pentru dreptul de a fi mamă, de a-mi putea vedea copilul și a-l strânge în brațe, de a-l vedea cum crește și se dezvoltă”, ne-a spus Cristina Romina Cristea

Bătută, umilită, înjosită, violată, forțată să facă avort, lipsită de dreptul de a-și vedea și crește copilașul în vârstă de numai un an, toate acestea fac parte din experiența groaznică de viață din Italia a clujencei Cristina Romina Cristea. Ne-a contactat și ne-a rugat cu disperare să-i facem cunoscută public trista sa poveste, susținând că de asemenea se teme și pentru siguranța sa, neputându-se nici măcar întoarce în țară după ce italianul cu care trăia împreună i-a sechestrat actele. Deși susține că a apelat peste tot, la consulatul României din Italia, la Ministerul Românilor de Pretudineni, ba chiar până și la primarul Clujului, Emil Boc, până acum nimeni nu a răspuns apelurilor sale și să-i ofere vreo formă de ajutor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info