RSS
TwitterFacebookPinterest

Salut nazist pe facebook din partea președintelui Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT)

În cursul zilei de duminică, 22 septembrie 2019, pe pagina de Facebook a filialei Cluj a Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) a fost postată o fotografie în care apare președintele acestei formațiuni politice, Csomortanyi Istvan, executând alături de un număr de tineri salutul nazist, potrivit publicației Transindex.ro.

După doar câteva ore, după iureșul creat pe rețelele de socializare, fotografia a fost ștearsă, iar formațiunea politică a dat publicității un comunicat de presă prin care a susținut că imaginea respectivă ar fi fost postată de către niște persoane neautorizate, neprecizând însă și faptul dacă fotografia este sau nu autentică sau trucată, ținând mai ales cont de faptul că președintele PPMT apare în respectiva imagine postată pe facebook.

Curios este că în peisajul politic din România tocmai PPMT-ul este una dintre formațiunile politice pusă în mod frecvent pe reclamații la CNCD împotriva românilor (n.r. vezi PPMT pus pe reclamaţii în serie):

“Partidul prezidat de Istvan Csomortanyi este cronic nemulţumit de autorităţile române. Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), prezidat spiritual de Laszlo Tokes, spune că va pârî la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) avizul nefavorabil acordat de Comisia Judeţeană de Atribuire de Denumiri, privind botezarea podului central ca „Sf. Ladislau”. “, scria bihon.ro în aprilie 2015

Tot în anul 2015 Istvan Csomortanyi amenința în presa bihoreană că vă sesiza CNCD-ul pentru aceleași motive:

Csomortanyi a precizat pentru bihorstiri.ro că este vorba de o „discriminare foarte urâtă” în cele transmise de Prefectură, liderul popularilor maghiari bihoreni promite că va sesiza pe această temă Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Se va apela la acest for pe baza motivării oficiale transmise de Comisia de denumiri care a arătat că respinge propunerea cu Szent Laszlo deoarece acel pod simbolizează unitatea poporului român, deci nu poate primi numele unui rege maghiar.”

apiland.ro

Iar în anul 2013 același președinte al PPMT, Csomortanyi Istvan, spunea chiar ceva și mai interesant în presa maghiară:

“Considerăm că autonomia teritorială reprezintă o soluţie şi pentru ei (n.r. maghiarii din așa zisul Partium), nu numai pentru Pământul Secuiesc – a declarat Csomortanyi Istvan, preşedintele Consiliului Autonomiei din Partium (PAT). “, spunea Csomortanyi Istvan potrivit Haromszek, din 22.07.2013Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]