Presa de limbă maghiară: “Mai mulți secui adunați la o bere gratis decât la vizita Papei”

Dezastru public în secuime la un eveniment cu bere gratis: “Mai mulți secui adunați la o bere gratis decât la vizita Papei”, punctează presa de limba maghiară din România.

“Mai mulți secui adunați la o bere gratis decât la vizita Papei”presa de limba maghiară

O promisiune făcută de către un partid din Ungaria cu nume năstrușnic, și anume Partidul Câinelui cu Două Cozi, care promitea “viaţă veşnică, bere gratis şi salarii pentru cei care nu muncesc”, a fost într-o mică măsură realizată, dar nu în Ungaria, ci în secuime, acolo unde Fabrica de bere Csíki Sor a pus la cale o paranghelie de pomină la Miercurea-Ciuc, blocând regiunea cu un flux de imens de mașini și guri însetate, atrase precum insectele spre sursa de lumină, de promisiunea unor cantitatăți nelimitate de bere gratis.

Deși se spera la o campanie de marketing nemaivăzută pe meleagurile României, organizatorii manifestării au fost crunt dezamăgiți după ce au constatat că berea Csíki Sor era “înapoiată” de către consumatori sub o formă puțin diferită chiar pe bannerele cu reclamă ale Fabricii de bere Csíki Sor.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


libris.ro
Foto: Magyar Hang

Potrivit presei locale din zonă, nici măcar la vizita papală de la Șumuleu Ciuc nu a fost o asemenea aglomerație de mașini:

Kilometri întregi de mașini, coloane nesfârșite de mașini care se scurgeau de-a lungul drumurilor europene, a drumurilor județene și chiar a celor de țară, spre Ciucul de Jos, venind spre mulțimea de la evenimentul anunțat de Fabrica de bere Csíki Sor (n.r. eveniment cu bere gratis)”.

Au existat și reacții extrem de critice chiar din partea unor reprezentanți ai comunității maghiare la adresa dezastrului public petrecut la acest eveniment cu bere gratis:

“Doar atât spune: Rușine!
Pe gratis bere și băutură, v-ați împins unul pe altul pentru bere și băutură gratis, dar dacă trebuie să faceți ceva pentru o cauză publică adevărată (pentru voi), unde ați fost când la Valea Uzului au fost profanate mormintele strămoșilor noștri și pe frații noștri i-au alungat de acolo! Dacă doar jumătate dintre voi ar fi fost acolo când a trebuit, uau, am fi putut transforma lumea din colțurile sale!”, a scris pe facebook Magyar ne feledd Erdély a hazánk

Martorii oculari din localitate spun că nici măcar la venirea papei nu existau atât de multe mașini și traficul să fie atât de tare îngreunat. Din cauza drumurilor extrem de proaste, pline de denivelări și de gropi, nervozitatea era și ea la cote destul de mari printre șoferii veniți la acest eveniment.

Presa de limbă maghiară: "Mai mulți secui adunați la o bere gratis decât la vizita Papei", Foto: Facebook
Presa de limbă maghiară: “Mai mulți secui adunați la o bere gratis decât la vizita Papei”, Foto: Facebook

La unii dintre participanții la marea paranghelie cu bere gratis însă berea a trezit chiar și sentimente șovine:

La unii dintre participanții la marea paranghelie cu bere gratis însă berea a trezit chiar și sentimente șovine.
Atât de mulți dintre ei ar putea să-i elibereze pe Zoltán împărat și István beke.Péter Zsuzsa
Mi-am amintit de cazul lui beke și Szocs… ar fi fost atât de mulți oameni acolo.József Kéki
Deci secuii sunt lași cu adevăratJozsef Szabo

“Miercurea Ciuc – mănânc GRATUIT, beau. Într-o altă imagine, Valea Uzului și cele câteva zeci, în mare parte în vârstă (!) Oameni care încercau să protejeze cimitirul de o manifestare șovină. O imagine spune mai mult de o mie de cuvinte, despre ceea ce am devenit. Personal, îmi este foarte rușine de relatarea tuturor celorlalți despre propria conștiință … Sincer cred că nu merităm nici o „autonomie” după aceea și nu mă mir dacă pierdem drepturile noastre existente, deoarece imaginea de mai sus este o reflectare perfectă a importanței pentru noi a materialului, a confortului, a mâncării, a băutului și a distracției gratuite, cum ar fi, să zicem, să luptăm pentru ceva, pentru supraviețuirea neamului nostru, pentru moștenirea strămoșilor noștri, pentru copiii noștri. Putem să-l speriem pe Dan Tanasă, pe politicieni, pe țară sau pe oricine, dar, în cea mai mare parte, rezistența, bătălia cu prigoana primitivă de pe facebook, sunt toate epuizate. Văzând acest lucru, dușmanii noștri se pot așeza și se potoli, face orice putem! Foarte frustrant.”, a scris pe facebook Magyarellenesseg.com

Iar li se plânge de milă teroriștilor


Galerie Foto:

[envira-gallery id=”103581″]

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Mihai Tîrnoveanu: Ei știu bine puterea Eroilor, căci au simțit-o de-a lungul Istoriei

Dum sept. 29 , 2019
“Teritoriul. Unitatea de măsură nu este hectarul, ci mormântul unui Erou. De la această percepție pornește totul, de la Cultul Eroilor. Cât costă un hectar de teren arabil sau de munte? Un pumn de euro. Dar cât costă un hectar de morminte de eroi? Răspuns: nu se vinde. Dacă am […]

Poate vă place și:

libris.ro