libris.ro

Rara avis: un primar dedicat total cauzei Cimitirului de la Valea Uzului, primarul din Dărmănești

La fel ca și pe 6 iunie 2019, la Dărmănești am fost primiți înainte de plecarea spre Valea Uzului cu foarte multă căldură de către primarul orașului Dărmănești, domnul Constantin Toma și de către ceilalți membri ai administrației locale din Primăria Dărmănești, județul Bacău.

Preț de aproximativ 20 de minute, primarul din Dărmănești a expus interlocutorilor săi viziunea sa legată de problema Cimitirului Internațional de la Valea Uzului, de modul greșit în care se raportează anumite instituții ale statului român cu privire la aspectele constatate și sesizate de-a lungul anilor în respectivul cimitir, precum și despre presiunile asupra sa efectuate de către unii reprezentanți ai statului român.

O mică „delegație” formată din președintele Asociației Calea Neamului, Mihai Tîrnoveanu, poeta Mihaela Aionesei din Târgu Secuiesc și Fandel Mihai de la Glasul.info, a fost primită în Primăria Dărmănești pentru o scurtă întrevedere și punerea la punct a ultimelor pregătiri pentru manifestările ce urmau să aibă loc la Cimitirul Internațional de la Valea Uzului.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Primarul Dărmăneștiului a ținut să atragă atenția asupra faptului că românii sunt tot mai deznădăjduiți și percep cât de gravă este deteriorarea conștiinței naționale și că noi suntem datori să facem toate eforturile ca generațiile care vin din urmă să se raporteze într-un mod demn și responsabil cu privire la reperele noastre identitare, la reperele nostre culturale, istorice și spirituale.

Printr-o scurtă prelegere ținută ad-hoc chiar în fața sediului primăriei din Dărmănești, primarul Constantin Toma le-a explicat românilor veniți din toate colțurile țării pentru Ziua Armatei Române la Cimitirul Internațional de la Valea Uzului importanța majoră a rezistenței armate românești de la Valea Uzului, și că fără acea rezistență și fără acele jerfte ale eroilor români, poate că astăzi românii nu ar mai fi avut dreptul să fie români.

Prin jertfa soldaților români de la Valea Uzului, prin oprirea expansiunii armatelor care își doreau ca românii să rămână robi pe vecie, românii au scăpat de procesul agresiv de deznaționalizare și de maghiarizare. Însă unii și-ar dori ca acum să se revină la situația … „inițială”.

Primarul Constantin TOMA din Dărmănești și poeta Mihaela Aionesei din Târgu Secuiesc

Nota noastră: În afara faptului că este artizanul amenajării chiar în fața sediului Primăriei Dărmănești a unui extraordinar muzeu în aer liber în care sunt expuse și puse foarte bine în valoare artefacte din Primul Război Mondial, cu informații atent documentate și explicații pentru fiecare artefact în parte, prezentând o istorie încă neștiută bine pe aceste meleaguri despre sacrificiul Armatei Române în timpul Primului Război Mondial, primarul din Dărmănești, domnul Constantin Toma, mai este și un primar dedicat total cauzei Cimitirului de la Valea Uzului


Galerie Foto:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info