libris.ro

Mulți l-au crezut prost, dar el chiar avea dreptate! Iohannis chiar este un politruc

La o simplă consultare a DEX-ului, constatăm că președintele actual al României, Klaus Iohannis, a făcut una dintre cele mai controversate afirmații de după decembrie 1989: „Acum sunt un politruc”, a declarat public cu nonșalanță Klaus Iohannis.

Am antecedente în sistemul educaţional. Am fost dascăl de fizică timp de 15 ani, am condus un inspectorat şcolar mai puţin timp, trei ani. Acum sunt un politruc care vrea să candideze la Preşedinţia României.Klaus Werner Iohannis

Ce spune DEX-ul:

POLITRÚC, politrúci s. m. ~ (<rus. politruk < politiceski rukovoditel’ = instructor politic;  (pol.peior.) Reprezentant al partidului comunist într-un domeniu, care veghează la respectarea aplicării întocmai a principiilor și intereselor partidului; s. m. Instructor, îndrumător politic în armata sovietică; ♦ (Depr.) Activist politic; comisar politic, ofițer politic (политический руководитель, pronunțat politiceski rukovoditel)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Despre dificultățile președintelui de a se exprima corect și a gândi corect în limba română, vorbește și jurnalistul Marius Albinescu de la Justițiarul.ro:

„Așa se întâmplă atunci când se aventurează să vorbească liber un incult de altă naționalitate, cu un vocabular românesc de maximum 200 de cuvinte. El gândește în limba germană, după care traduce în românește. De aceea a și afirmat despre el însuși, în campania electorală din anul 2014, că este un politruc, lăsând asistența cu gura căscată. A tradus greșit, el dorind să spună că-i politician!”, scrie Justițiarul.ro

Dar iată că modul în care se manifestă în ultima vreme Klaus Iohannis, înfierând cu mânie proletară un anumit grup politic și cerând excluderea pe criterii ideologice de pe scena politică a României, ne arată că el se apropie tot mai mult de ceea ce înseamnă un politruc. Politrucul avea datoria de a se asigura că pe scena politică și în gândurile oamenilor nu trebuie să fie decât un singur partid, „Partidul unic”, partidul comunist.

Miros de comunism sau de fascism? Klaus Werner Iohannis a arătat o nouă probă a gândirii sale de tip fascist, de culpabilizare colectivă și eliminare din societate a unor comunități după criterii ideologice.”, scrie cotidianul.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info