Site icon Glasul.info

Ludovic Orban: N-am bani de investit, trăiesc din indemnizația de premier

Câteva dintre declarațiile premierului Ludovic Orban făcute de către acesta la începutul lunii decembrie a.c. au fost întoarse pe toate părțile în ultimele săptămâni, atât de către oamenii din presă, cât și de către politicieni sau analiști politici.

Printre cele mai dezbătute declarații ale lui Ludovic Orban, care au iscat uneori discuții chiar mai mult decât aprinse, se numără cele legate de evoluția cursului leu-euro, de repatrierea aurului României, sau de averea premierului:

Întrebat de reporteri despre dezastrul evoluției cursului leu-euro, Ludovic Orban a pus totul pe seama unui “deficit comercial extrem de mare” și a faptului că ar exista o “cerere foarte mare de euro care creează presiune asupra cursului de schimb leu-euro”.

“În privința cursului de schimb, în mod evident că acest curs de schimb este determinat de foarte mulți factori. Se știe că decembrie este o lună în care crește consumul. Noi avem un deficit comercial extrem de mare. Nevoia de produse din import în luna decembrie crește foarte mult și, din cauza asta, există o cerere foarte mare de euro care creează presiune asupra cursului de schimb leu-euro. “, a declarat presei Ludovic Orban

Întrebat de reporteri despre procedura legislativă de repatriere a aurului României, Orban a pasat problema repatrierii aurului românesc în cârca lui Florin Cîțu:

Reporter: Ce mai ştim în momentul de față despre procedura legislativă de repatriere a aurului României? Ludovic Orban: Vă rog să-l întrebați pe domnul ministru al Finanțelor, Florin Cîţu”

Dar de departe cea mai savuroasă declarație a premierului Ludovic Orban a fost legată de averea acestuia:

  • Reporter: Veți investi în titlurile de Tezaur?
  • Ludovic Orban: Cine, eu personal?
  • Reporter: Da, personal /…/.
  • Ludovic Orban: N-am bani de investit, trăiesc din indemnizația de premier. “

Exit mobile version