RSS
TwitterFacebookPinterest

Luluța și noul Kremlin “european”

Cum poți reinventa totalitarismul pe model sovietic, fără ca toate criticile să se întoarcă împotriva ta după ce pui bazele unei așa zise instituții care să pună capăt flagelului corupției la nivel european? Păi cauți într-una dintre guberniile sărace ale imperiului un prost fudul pe care îl mai și gâdili pe sub bărbie, și-i spui că-l faci procuror șef european, în ciuda faptului că e prost și incompetent de dă prin gropi.

Mai faci apoi și niște simulacre de audieri, cu niște șarade prin care vezi doamne procurorii din Germania și Franța ori nu sunt destul de buni, ori au de gând subit să se retragă la cazărmile lor militare.

apiland.ro

Și uite așa te-ai procopsit cu o instituție de poliție politică prin care să-i pui la punct pe toți liderii din guberniile care au curajul să ceară drepturi mai multe, sau care au accese prea mari de demnitate națională. Și partea bună este că toată lumea se va uita la țara din care provine acest zapciu prost și nătâng, în loc să se uite chiorâș numai la Germania și Franța.

Asta îmi aduce aminte de vorbele lui Ion Creangă: “Ştiu că sunt prost, dar când mă uit în jur prind curaj”. În seara când s-a aflat că Luluța va ocupa postul de procuror șef eruopean, prin piețele centrale din marile orașe ale României ieșeau cirezile cu șampanie și steaguri să … sărbătorească.

PS: Acesta este un pamflet și trebuie privit ca atareContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]