Populația României pregătită psihologic pentru asaltul imigranților, inclusiv pentru ocuparea abuzivă de spații de locuit?

Încă de la începutul acestei săptămâni, spațiul public a fost alimentat cu o poveste lacrimogenă promovată către jurnalistul Cătălin Tolontan: acesta prezenta povestea unei clădiri „abandonate” de către Armata Română, în care și-a amenajat un spațiu de locuit o familie de romi cu opt copii.

În afara faptului că Tolontan a distorsionat urât de tot povestea, transformând armata în țapul ispășitor pentru problemele sociale ale României, așa cum de multe ori procedează presa mainstream progresistă și cu Biserica, micționând deci fără niciun fel de jenă pe ea de deontologie jurnalistică, acesta s-a erijat în apărătorul „dreptului” de a ocupa spațiile „abandonate”.

Degeaba au strâmbat unii români din nas, cu riscul de a fi etichetați în toate felurile de turmele progresiste, susținând cu argumente solide că nu este nici legal și nici moral să ocupi clădirile altor proprietari, chiar și atunci când par părăsite, mai ales atunci când este vorba de o cazarmă a armatei. Vă închipuiți ce ar înseamna în SUA ca niște civili să ocupe clădirile armatei?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net
Foto: captură Facebook / Cătălin Tolontan
Foto: captură Facebook / Cătălin Tolontan

Mișcarea aceasta a ocupării de clădiri atunci când proprietarii sunt plecați în vacanțe prelungite, sau lipsesc din diverse motive de acasă pentru o perioadă mai îndelungată, în străinătate a căpătat forme dintre cele mai urâte cu putință. Unele familii din anumite țări din vestul Europei, revenite din vacanțe, au fost nevoite să se judece chiar și ani întregi pentru evacuarea „oaspeților nepoftiți”. În cele mai multe dintre cazuri, din cauza tărăgănării la nesfârșit a proceselor și a unei atitudini de complicitate inexplicabilă a magistraților față de aceste acțiuni antisociale, mulți ajungeau să-i plătească pe ocupanții abuzivi de case să plece „benevol”, pentru a putea în cele din urmă să scape de ei.

Foto: captură Facebook / Cătălin Tolontan
Foto: captură Facebook / Cătălin Tolontan

„Codul de Procedură Civilă spune că este ilegal să faci evacuări fără un ordin judecătoresc, explică reprezentanții Frontului Comun pentru Dreptul la Locuire (FCDL, o inițiativă neguvernamentală. „, a scris pe facebook Cătălin Tolontan

Pentru naivii care încă mai cred că USR și PLUS sunt partide de dreapta, prezentăm comentariul unui fost deputat USR, Adrian Dohotaru, care acordă și el în aceste zile atenție aceluiași subiect, al „dreptului” de a nu plăti chirie, că doar legea te protejează și nu poți fie evacuat pe timp de iarnă.

Foto: captură facebook

La Cluj, marți, 17 decembrie 2019, de Ziua Împotriva Evacuărilor, zeci de persoane au mărșăluit pe străzile Clujului cu pancarte pe care scria: „Locuirea este un drept, nu un privilegiu”.

Revenim astfel la citatul lui Tolontan, cel cu Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire, organizație cu niște preocupări foarte „neortodoxe” precum Legea așezărilor informale „No Man’s Land”.

Toate aceste zbateri propagandistice care se tot repetă sub diverse forme mai directe sau mai ascunse, au după toate probabilitățile un scop ocult: cumva să fie vorba de faptul că populația României este pregătită psihologic (n.r. pas cu pas) pentru asaltul imigranților, inclusiv pentru ocuparea abuzivă de spații de locuit?

Foto: captură Facebook / DW

Dar partea culminantă a asaltului progresist legat de „dreptul la locuire” vine din țara nebuniei progresiste, Suedia, acolo unde s-a propus nici mai mult nici mai puțin decât ca „refugiații” să fie găzduiți de către … pensionari, în casele acestora, în cadrul unui program prin care se încearcă integrarea refugiaților în societate, potrivit Deutsche Welle.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

Ludovic Orban: "România a devenit unul dintre cele mai apreciate modele de protecție a drepturilor minorităților"

joi dec. 19 , 2019
Miercuri, 18 decembrie 2019, cu ocazia sărbătorii minorităților naționale, premierul Ludovic Orban a ținut să transmită un mesaj: „România a devenit unul dintre cele mai apreciate modele de protecție a drepturilor minorităților”. ” Ziua de 18 decembrie o dedicăm în fiecare an sărbătorii minorităților naționale. Fiecare dintre acestea contribuie prin […]

Poate vă place și:

libris.ro