RSS

(FOTO) Aceasta este adevărata so…

(FOTO) Aceasta este a…

Scrisoare deschisă adresată depu…

Scrisoare deschisă ad…

E mai bine fără creștinism cultu…

  Vorbim despre creșt…

(VIDEO) Senatorul Diana Iovanovi…

Activitatea senatorul…

Măsuri de ultimă oră date de man…

  Supărați că numărul…

Până unde poate să meargă impert…

  Președintele Români…

Ți-ai întrebat deputații din jud…

Ți-ai întrebat deputa…

SUNT o "spurcăciune ORTODOXĂ"!!!

SUNT o "spurcăciune…

De 4 ani, Centrul „Sfânta Alexan…

„Copiii sunt dulci ca…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Președintele Asociației Calea Neamului: “Vom avea o Ripostă Românească!”

Print Friendly, PDF & Email

“La 30 de ani de la însângeratul Decembrie 89 si în pragul anului 2020, când se împlinesc 100 de ani de la Trianon, se încearcă din nou legiferarea autonomiei ”tinutului secuiesc”!

Dacă proiectul de lege pentru autonomia ”ținutului secuiesc” intră în dezbatere parlamentară, ieșim masiv în stradă și nu plecăm de acolo până nu se reglează odată, definitiv, problema aceasta, până când aceste pretenții teritoriale nu vor fi spulberate.

Agenția ungară MTI anunță în 18 decembrie că ,,Proiectul de statut al autonomiei Ţinutului Secuiesc a fost din nou înaintat parlamentului României de cei doi deputaţi ai fracţiunii UDMR care au obţinut mandatul lor în culorile Partidului Civic Maghiar (PCM)”.

Se încearcă din nou așadar legiferarea în Parlament a autonomiei așa-zisului ținut secuiesc, care ar cuprinde integral județele Covasna si Harghita, precum si zone din Mureș, Alba, Bacău și Neamț; ne reamintim în acest sens si cu acest prilej de războiul hibrid ce are loc în zona Văii Uzului din Bacău și Cheile Bicazului din Neamț, nu mai vorbesc de Covasna, Harghita si Mureș.

Agresiunile antiromânești se fac pe deplin simțite în tot Ardealul, extinzându-se treptat si spre Moldova. Reprezentanții politici ai minorității maghiare fac cap de pod al acestui război atipic în structurile legislative din Capitala Țării, tot frontul fiind coordonat de la Budapesta. La Est, Rusia ”veghează” în stilul caracteristic, fără sprijinul ei, întreaga politică a lui Viktor Orban fiind un simplu balon de săpun.

Hirado.hu, preia stirea MTI: ,,Într-un comunicat comun, Zsolt Biró şi József Kulcsár-Terza şi-au exprimat speranţa că – deşi până acum nu s-a putut discuta în fond cu reprezentanţii partidelor româneşti – va veni momentul în care se va produce o schimbare fundamentală în lupta pentru autonomie, astfel încât majoritatea va recunoaşte şi va accepta dreptul secuilor la autodeterminare.

Biroul de presă al PCM a dat de asemenea publicităţii un comunicat referitor la proiectul de lege, potrivit căruia József Kulcsár-Terza a fost mandatat de prezidiul naţional al partidului pentru a depune din nou proiectul în cauză.

Preşedintele PCM citat în comunicat, János Mezei a declarat: concetăţenii majoritari trebuie chemaţi la dialog, pentru ca aceştia să înţeleagă că, prin autonomie, comunitatea maghiară nu-şi revendică privilegii.

József Kulcsár-Terza a declarat agenţiei ungare de presă MTI: proiectul depus a fost din nou cel elaborat de Consiliul Naţional Secuiesc (CNS), el a fost însă completat cu un capitol privind justiţia, după o consultare cu preşedintele CNS, Balázs Izsák.

Deputatul a afirmat că s-au consultat şi cu conducerea UDMR cu privire la depunerea proiectului, şi că UDMR le-a promis că le va susţine proiectul atât în cadrul comisiilor parlamentare, cât şi în dezbaterea în plen.

Zsolt Biró a precizat pentru agenţia MTI că au înaintat proiectul de autonomie al CNS şi nu pe cel elaborat în comun de UDMR şi PCM, pentru că în cazul acestuia din urmă există diferenţe de opinie cu privire la necesitatea unei revizuiri a constituţiei pentru ca proiectul să poată fi aprobat”. “

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info