RSS

Ion Coja: "Marx & Engels ne-au c…

După 1990, pe Interne…

După Bogdan Diaconu, apare o nou…

Alternativa Dreaptă s…

Gheorghe Piperea: "Marile bănci …

Tot mai multe dintre …

Deși este un demers nelegal și a…

Dezbinarea românilor …

Monica Macovei se face vinovată …

Printr-o dublă măsură…

Liderii antiromâni ai UDMR din j…

Protestul românilor f…

«
»
TwitterFacebookPinterestGoogle+
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Francezii au ajuns sa-si invete copiii cum sa reactioneze la atentatele teroriste

Print Friendly, PDF & Email

Francezii au ajuns sa-si invete copiii cum sa reactioneze la atentatele teroriste.

Aproximativ 3000 de cadre militare in rezerva au fost repartizate de catre autoritatile franceze pentru a asigura perimetrele si securitatea in scoli si in jurul acestora. De asemenea, au fost elaborate programe de instruire a elevilor si studentilor in cadrul unor exercitii impotriva terorismului, acestia fiind invatati de catre personal specializat cum sa reactioneze in cazul unor potentiale atacuri teroriste.

Elevii cu varste intre 13-14 ani din Franta vor invata astfel masuri elementare de salvare a vietii si acordare a primului ajutor in situatii de urgenta, pentru cazurile in care colegii sau personalul scolii vor avea nevoie de asistenta in urma unor potentiale atentate teroriste.

Francezii au ajuns sa-si invete copiii cum sa reactioneze la atentatele teroriste

Pana in acest moment, doar 30% dintre elevi au avut parte de asemenea instruire in cadrul unor exercitii si simulari, potrivit lui Najat Vallaud-Belkacem, ministrul educatiei.

Aproximativ 500 de administratori de scoli vor avea parte de pregatire la centrul national al jandarmeriei franceze pentru a invata cum sa gestioneze situatiile de criza. Pe viitor, elevii din Franta vor fi nevoiti sa urmeze cate trei astfel de exercitii pe an, in cadrul carora vor invata cum sa supravietuiasca in cazul unor asemenea situatii, dar si sa poata acorda minimul ajutor de urgenta pentru victimele atacurilor.

Glasul.info

 

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info
Inline
Inline