Categories: Imigranti

Populația României pregătită psihologic pentru asaltul imigranților, inclusiv pentru ocuparea abuzivă de spații de locuit?

Încă de la începutul acestei săptămâni, spațiul public a fost alimentat cu o poveste lacrimogenă promovată către jurnalistul Cătălin Tolontan: acesta prezenta povestea unei clădiri „abandonate” de către Armata Română, în care și-a amenajat un spațiu de locuit o familie de romi cu opt copii.

În afara faptului că Tolontan a distorsionat urât de tot povestea, transformând armata în țapul ispășitor pentru problemele sociale ale României, așa cum de multe ori procedează presa mainstream progresistă și cu Biserica, micționând deci fără niciun fel de jenă pe ea de deontologie jurnalistică, acesta s-a erijat în apărătorul „dreptului” de a ocupa spațiile „abandonate”.

Degeaba au strâmbat unii români din nas, cu riscul de a fi etichetați în toate felurile de turmele progresiste, susținând cu argumente solide că nu este nici legal și nici moral să ocupi clădirile altor proprietari, chiar și atunci când par părăsite, mai ales atunci când este vorba de o cazarmă a armatei. Vă închipuiți ce ar înseamna în SUA ca niște civili să ocupe clădirile armatei?

Foto: captură Facebook / Cătălin Tolontan

Mișcarea aceasta a ocupării de clădiri atunci când proprietarii sunt plecați în vacanțe prelungite, sau lipsesc din diverse motive de acasă pentru o perioadă mai îndelungată, în străinătate a căpătat forme dintre cele mai urâte cu putință. Unele familii din anumite țări din vestul Europei, revenite din vacanțe, au fost nevoite să se judece chiar și ani întregi pentru evacuarea „oaspeților nepoftiți”. În cele mai multe dintre cazuri, din cauza tărăgănării la nesfârșit a proceselor și a unei atitudini de complicitate inexplicabilă a magistraților față de aceste acțiuni antisociale, mulți ajungeau să-i plătească pe ocupanții abuzivi de case să plece „benevol”, pentru a putea în cele din urmă să scape de ei.

Foto: captură Facebook / Cătălin Tolontan

„Codul de Procedură Civilă spune că este ilegal să faci evacuări fără un ordin judecătoresc, explică reprezentanții Frontului Comun pentru Dreptul la Locuire (FCDL, o inițiativă neguvernamentală. „, a scris pe facebook Cătălin Tolontan

Pentru naivii care încă mai cred că USR și PLUS sunt partide de dreapta, prezentăm comentariul unui fost deputat USR, Adrian Dohotaru, care acordă și el în aceste zile atenție aceluiași subiect, al „dreptului” de a nu plăti chirie, că doar legea te protejează și nu poți fie evacuat pe timp de iarnă.

Foto: captură facebook

La Cluj, marți, 17 decembrie 2019, de Ziua Împotriva Evacuărilor, zeci de persoane au mărșăluit pe străzile Clujului cu pancarte pe care scria: „Locuirea este un drept, nu un privilegiu”.

Revenim astfel la citatul lui Tolontan, cel cu Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire, organizație cu niște preocupări foarte „neortodoxe” precum Legea așezărilor informale „No Man’s Land”.

Toate aceste zbateri propagandistice care se tot repetă sub diverse forme mai directe sau mai ascunse, au după toate probabilitățile un scop ocult: cumva să fie vorba de faptul că populația României este pregătită psihologic (n.r. pas cu pas) pentru asaltul imigranților, inclusiv pentru ocuparea abuzivă de spații de locuit?

Foto: captură Facebook / DW

Dar partea culminantă a asaltului progresist legat de „dreptul la locuire” vine din țara nebuniei progresiste, Suedia, acolo unde s-a propus nici mai mult nici mai puțin decât ca „refugiații” să fie găzduiți de către … pensionari, în casele acestora, în cadrul unui program prin care se încearcă integrarea refugiaților în societate, potrivit Deutsche Welle.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

3 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

3 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

5 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

5 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

6 zile ago