Să fie un an mai bun? Jurnalistul Victor Roncea a câştigat procesul cu GDS şi Gabriel Liiceanu

Semne bune anul are: Jurnalistul Victor Roncea a câştigat procesul cu GDS şi Gabriel Liiceanu.

În preajma crăciunului s-a dat o sentinţă istorică pentru libertatea presei din România. Majoritatea trusturilor de presă, inclusiv cotidienele şi ziarişti care se recomanda a fi „independenţi” au ocultat această ştire. Mai multe: [(AICI)]

 Publicistul şi eseistul Gabriel Liiceanu a intentat un proces jurnalistului Victor Roncea şi Gazetei Evenimentul Zilei pentru articolele publicate acum doi ani, cu următoarele titluri: „GDS a fost fondat de un agent sovietic și unul maghiar, secondați de Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu. (I)” şi „GDS, fondat de Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu, împreună cu un agent sovietic și unul maghiar. (ÎI)”, respectiv Silviu Brucan și Alin Teodorescu, urmate de „Afacerea privatizării Humanitas de către Pleșu și Liiceanu, într-un dosar aflat la CEDO.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

 Patronul Humanitas a pretins în acțiunea sa judecătorească, că toate afirmațiile din cele trei articole sunt „mincinoase” și „denigratoare” și nu pot fi probate şi prin urmare i-au cauzat un prejudiciu de imagine. Drept pentru care domnul Gabriel Liiceanu solicită daune morale de 50.000 de euro de la fiecare dintre părți, în total s-au solicitat 100.000 euro.

Victor Roncea a adus numeroase dovezi

Jurnalistul Victor Roncea a depus în instanță nu mai puțin de 110 probe care demonstrau corectitudinea fiecărei afirmații făcute în articolele sale. Documentele scoase la lumină de Victor Roncea demonstrează aportul direct al lui Silviu Brucan, ca membru de conducere al Consiliului Frontului Salvării Naționale, și al lui Andrei Pleșu, ca ministru al Guvernului Iliescu – Roman, la fondarea și înzestrarea GDS.

 Astfel GDS a fost înzestrat cu bunuri ale statului român, între care somptuosul sediu din Calea Victoriei 120, unde Silviu Brucan l-a primit oficial pe G. Soros în ianuarie 1990 și în care membrii Grupului de Dialog Social stau gratuit de 29 de ani. GDS i-au fost acordate şi sume de bani din contul Ministerului Culturii de către ministrul în guvernul FSN, Andrei Pleșu, care era și membru fondator al GDS.

Victor Roncea a demonstrat în afara oricărei îndoieli că într-adevăr exista o legătură între Soros, Brucan, Alin Teodorescu şi reclamant, astfel nu a adus nici un prejudiciu imaginii domnului Liiceanu în afară de ce acesta singur a făcut în anii 90.

Chiar înaintea sărbătorilor de iarnă, Gabriel Liiceanu a mai primit o veste proastă: prin sentinţa Tribunalului Bucureşti, a pierdut procesul cu ziarul „Evenimentul zilei” şi jurnalistul Victor Roncea! Informaţia se află pe portalul instanţei, unde se consemnează: „Respinge acţiunea ca nefondată”.

Sursă foto: razboiulinformational.ro

Aceasta chemare în judecată nu este o întâmplare, domnul Liiceanu a deschis un proces şi împotriva scriitorului ieșean Liviu Antonesei, profesor universitar şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

Mai multe informații: [(AICI)]

Cazul are o importanţă crucială

Cazul are o importanţă majoră pentru respectarea libertăţii presei în România, un precedent de folosit pentru orice ziarist profesionist care este intimidat de persoane publice care încearcă să îl reducă la tăcere.

Dar asta nu e totul încet înceta se aduna dovezi care ne ajuta să înţelegem ce s-a întâmplat în decembrie 1989 şi în anii 1990. Astfel ştim astăzi ca un grup de indivizi care se cunoşteau foarte bine dinainte, au confiscat puterea în stat. Au creat o falsă „societate civilă”, o falsă „presa liberă” şi au penetrat şi distrus partidele de opoziţie începând cu PNŢ. Mai târziu s-au scindat în numeroase partide (FSN şi PD) iar din GDS au izvorât numeroase ong-uri şi jurnalişti „fondatori de opinie”.

Acest grup şi-au acordat ajutor unul altuia, s-au susţinut financiar deşi public uneori erau într-un aparent conflict. Astfel timp de 30 de ani au monopolizat puterea de stat, opoziţia, presa şi aşa zisa „societate civilă”.

Sursa: Războiul informațional

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

La cine vă duceți, fraților, pentru a vă lua țara înapoi?

vin ian. 3 , 2020
Un imens val de mîhnire răscolește inima poporului aceste zile. Departe de a fi unit doar prin ce-l doare, poporul român e unit prin ceea ce și modul cum iubește. Numai un popor cu spirit nemuritor şi liber putea să proclame, emblematic, dacic și creștin totdeodată: Vom muri și vom fi liberi!  Nu deznădăjduit, ci […]

Poate vă place și:

libris.ro