MAE cerșește timid “explicații” ambasadei Ucrainei? Puneți bă dracu’ diplomați adevărați la treabă!

Deși am ajuns de râsul Europei, atât prin trădarea înfăptuită de către fostul președinte Emil Constantinescu în anul 1997, atunci când România și-a abandonat nu doar teritoriile sale asupra cărora avea drepturi istorice legitime, ci și o populație de câteva sute de mii de etnici români, la mila unui vecin vorace și nerecunoscător, cât și prin declarațiile pe stil sovietic pe care și le permite Ucraina până și în anul de grație 2020, statul român nu este în stare nici astăzi să pună piciorul în prag în cadrul relațiilor cu acest vecin chiar mai agresiv decât regimul sovietic când vine vorba de asimilarea minorităților etnice.

“Astăzi, 23 ianuarie, Dan Neculăescu, secretar de stat, a avut, la sediul MAE, o discuție cu ambasadorul Ucrainei la București, care a prilejuit o trecere în revistă a aspectelor de interes pe agenda bilaterală, cu accent asupra comisiilor mixte interguvernamentale comune.

Partea română a reiterat importanța deosebită pe care o acordă asigurării drepturilor persoanelor aparținând minorității române din Ucraina, în conformitate cu normele și standardele internaționale în materie, inclusiv cu luarea deplină în considerare a tuturor recomandărilor Comisiei de la Veneția.

În acest cadru, a exprimat preocuparea cu privire la efectele pe care adoptarea, la 16 ianuarie 2020, a noii Legi a educației secundare, le-ar putea avea asupra dreptului la educație în limba maternă a membrilor minorității române, precum și interesul părții române pentru intensificarea dialogului cu partea ucraineană, nu doar în cadrul Comisiei mixte bilaterale privind minoritățile naționale, dar și între autoritățile ucrainene și minoritatea română din Ucraina pentru a răspunde preocupărilor acestora.

De asemenea, partea română a solicitat clarificări privind referirile la România apărute în discursul public recent al președintelui Ucrainei, exprimând surprinderea față de acestea și evidențiind necesitatea unei înțelegeri corecte a istoriei.”, se arată în comunicatul MAE

libris.ro

Comparativ cu agitația pe care o făcea diplomația maghiară împotriva României pentru niște pretexte puerile, tânguirile astea mieunate ale MAE de azi față de Ambasada Ucrainei te fac să-ți smulgi părul din cap. Așa se cer bă explicații pentru o declarație dementă precum cea a președintelui Ucrainei? Puneți bă dracu’ diplomați adevărați la treabă!

Vasile Morari
[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]