Pentru a pune capăt diferențierii dintre românii din țară și cei din diaspora, Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) a ales la conducerea partidului și români stabiliți în străinătate. În cadrul Congresului national al Alianței, care a avut loc vineri la Iași, membrii A.U.R. au punctat în programul politic faptul că există o singură Românie și că toți românii au o responsabilitate față de țară, precum și dreptul de a participa la viața politică de acasă.
„Oamenii sunt aurul cel mai de preț al unei țări. România naște oameni de valoare, oameni cu cultură morală, cu capacități intelectuale, doar că nu a învățat să fructifice acest potential. Îi vedem excelând în diverse domenii în alte țări, de adopție. Dacă noi nu ne suflecăm mânecile și nu ne asumăm responsabilități, nu putem schimba nimic, nu îi putem readuce acasă pe cei care doresc să revină. Partidul AUR este despre unificarea tuturor românilor, este despre dragostea de neam și despre transmiterea valorilor românești mai ales către copiii noștri născuți peste granițe”, a declarat Victoria Grosu-Vremeș, originară din Lozova, Republica Moldova, stabilită de 15 ani în Italia.
„Diaspora e România! Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Putem mai mult și mai bine, dar doar împreună!”, a menționat și George Simion, proaspăt ales copreședinte al Alianței pentru Unirea Românilor.
După ce în lunile decembrie și ianuarie au fost constituite filiale A.U.R. în Marea Britanie și Spania, urmează să fie înființate filiale și în Italia, Germania, dar și în alte state europene.
Potrivit statutului A.U.R. votat în cadrul Congresului, după constituirea filialelor din diaspora, ca în cazul filialelor din județe, președinții interimari vor face parte din Biroul Național Central al partidului.
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
Ziua de 24 ianuarie a fost dintotdeauna o zi specială la Iași. Cu această ocazie vin la Iași oameni din toată Moldova, inclusiv din cea de peste Prut, dar și români de prin toată țara. Are ceva această sărbătoare, o emoție aparte, pe care parcă numai la Iași o poți […]