AUR: Există o singură Românie și toți românii au o responsabilitate față de țară, precum și dreptul de a participa la viața politică de acasă

Pentru a pune capăt diferențierii dintre românii din țară și cei din diaspora, Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) a ales la conducerea partidului și români stabiliți în străinătate. În cadrul Congresului national al Alianței, care a avut loc vineri la Iași, membrii A.U.R. au punctat în programul politic faptul că există o singură Românie și că toți românii au o responsabilitate față de țară, precum și dreptul de a participa la viața politică de acasă.

Oamenii sunt aurul cel mai de preț al unei țări. România naște oameni de valoare, oameni cu cultură morală, cu capacități intelectuale, doar că nu a învățat să fructifice acest potential. Îi vedem excelând în diverse domenii în alte țări, de adopție. Dacă noi nu ne suflecăm mânecile și nu ne asumăm responsabilități, nu putem schimba nimic, nu îi putem readuce acasă pe cei care doresc să revină. Partidul AUR este despre unificarea tuturor românilor, este despre dragostea de neam și despre transmiterea valorilor românești mai ales către copiii noștri născuți peste granițe”, a declarat Victoria Grosu-Vremeș, originară din Lozova, Republica Moldova, stabilită de 15 ani în Italia.

Reprezentanți diaspora AUR
Reprezentanți diaspora AUR

„Diaspora e România! Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Putem mai mult și mai bine, dar doar împreună!”, a menționat și George Simion, proaspăt ales copreședinte al Alianței pentru Unirea Românilor.

După ce în lunile decembrie și ianuarie au fost constituite filiale A.U.R. în Marea Britanie și Spania, urmează să fie înființate filiale și în Italia, Germania, dar și în alte state europene.

libris.ro

Potrivit statutului A.U.R. votat în cadrul Congresului, după constituirea filialelor din diaspora, ca în cazul filialelor din județe, președinții interimari vor face parte din Biroul Național Central al partidului.


About the Author

Glasul.info
Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info