George Simion: „Forţa de muncă a ţării ar trebui sa fie majoritar românească”

George Simion: "Forţa de muncă a ţării ar trebui sa fie majoritar românească"

În cadrul dezbaterii publice organizate la Grupul parlamentar AUR din Camera Deputaţilor s-a discutat despre „Viitorul Forţei de Muncă în România: între aducerea diasporei înapoi acasă şi forţa de muncă din străinătate”, unde reprezentanţii instituţiilor publice – sindicate, sectorul privat şi societatea civilă – au discutat în detaliu una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă România în prezent: gestionarea resurselor umane şi a forţei de muncă.

Domnul deputat George Simion a avut o poziţie clară asupra acestui subiect:

”În opinia noastră, avem 6 până la 8 milioane de români care, permanent sau temporar, lucrează peste hotare, pe lângă cei 3 milioane de români care sunt în comunităţile istorice din jurul graniţelor. Astfel, avem în total de 11 milioane de români în afara graniţelor. Obiectivul nostru, când vom ajunge la guvernare, este să îi implicăm pe aceşti români în economia şi forţa de muncă a ţării noastre.Înţelegem necesitatea imperativă din partea industriei româneşti de a atrage muncitori din ţări terţe.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Cu toate acestea, creşterea cotelor de imigranţi pe termen lung ar putea crea probleme asemănătoare cu cele întâlnite în multe state din Europa de Vest.Pe parcursul drumurilor noastre în ţară, unde am prezentat programul de guvernare, am întâlnit în industria ospitalităţii şi în alte zone, inclusiv într-o fabrică de textile, foarte mulţi muncitori din Bangladesh, Nepal, Sri Lanka şi alte câteva ţări similare din aceeaşi regiune. Aceşti oameni modeşti, muncitori, au venit să îşi facă un viitor aici, în România. Unii dintre ei rămân şi se mulţumesc cu puţinul pe care îl primesc aici, în ţară, în timp ce mulţi dintre ei, după discuţii cu patronatul firmelor, pleacă, fug, se organizează în reţele şi ajung în Germania sau în alte state din vest.

În toate judeţele ţării am prezentat soluţii concrete pentru a-i aduce înapoi în ţară pe românii din diaspora. Unul dintre aceste pachete de măsuri prevede reducerea taxelor pentru salariul minim şi o taxare de 25% pentru primii 5.000 de lei, care include contribuţiile de asigurări sociale şi de sănătate.Dezbaterea a fost o oportunitate să discutăm despre provocările şi soluţiile pentru viitorul forţei de muncă în România.Este clar că avem nevoie de o strategie bine gândită şi de măsuri concrete pentru a aduce înapoi acasă cât mai mulţi români din diaspora şi pentru a gestiona eficient forţa de muncă din străinătate.Putem să avem toate aceste lucruri după ce AUR va câştiga alegerile, pentru că atunci vom avea voturile necesare pentru a le pune în aplicare, atât la guvernare, cât şi în Parlament”.”, se arată în declarația de presă a lui George Simion

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 9 books
Oranki. Amintiri din captivitate

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas

1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info