Ultima minciună în materie de Autostrada Unirii apare tot de la baronul Munchhausen de la „Fondurile Europene”

Progeniturile baronului Munchhausen populează Palatul Victoria! Nu cunoaştem ce blestem s-a coborât peste această ţară, poate prea năpăstuită de soartă, însă, zi de zi aflăm veşti de la Palatul Victoria care nu demonstrează altceva decât o degringoladă generalizată care nu poate avea decât un efect distructiv. „, scrie deputatul social democrat Petru Bogdan Cojocaru într-un comunicat de presă.

„Vă mai aduceţi aminte despre declaraţiile de la sfâşitul anului trecut ale domnului ministru Marcel Boloş cu privire la Autostrada Unirii? Imediat după preluarea guvernării şi numirea domniei sale pe scaunul călduţ de ministru al Fondurilor Europene, domnul Boloş s-a grăbit să denunţe procedura iniţiată deja şi aflată în faza de licitaţie publică, în ceea ce priveşte încheierea unui parteneriat public privat pentru construcţia tronsonului Ungheni Iaşi-Târgu Mureş.

Am protestat în acel moment şi am arătat că soluţia vizată, şi, în acelaşi timp, visată efectiv de domnul Ministru este iluzorie, nefiind deschise încă liniile de finanţare, soluţiile din bani europeni nefiind determinate şi nici măcar determinabile la momentul respectiv.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Nu au trecut nici 30 de zile de la acestă primă luare de poziţie, că acelaşi domn ministru a venit cu o erată publică, şocând efectiv auditoriul în momentul în care, cu lentoarea specific cotrocenistă, a ajuns şi domnia sa la concluzia că…finanţarea prin fondurile europene nu este viabilă din cauza legislaţiei naţionale care prevede ca soluţie unică de finanţare, pentru sectorul respectiv, un parteneriat public-privat, adică tocmai parteneriatul denunţat cu 30 de zile mai devreme.

Aurelian Pavelescu: IOHANNIS HUIDUIT LA IAȘI - SE SCOALĂ ȚARA!?
Aurelian Pavelescu: IOHANNIS HUIDUIT LA IAȘI – SE SCOALĂ ȚARA!?

Am crezut că anul 2020 nu va mai oferi surprize neplăcute pe această temă, dar domnul ministru a ţinut neapărat să ne contrazică încă o dată. Vizibil depăşit de situaţie sau poate orientat, în mod premeditate, spre minciună şi manipulare, domnul Boloş vine cu un nou scenariu pentru Autostrada Unirii, menţinând soluţia fondurilor europene pentru sectorul Târgu Mureş- Tărgu Neamţ, dar admiţând două soluţii pentru sectorul Ungheni – Iaşi- Târgu Neamţ…soluţii despre care nu a putut oferi chestiuni concrete, dar de care ne-a asigurat, totuşi, că sunt pe agenda Guvernului, şi anume: crearea unei companii de proiect cu sediul la Iaşi, în care acţionari să fie pe lângă autorităţile centrale şi autorităţile locale…, soluţia financiară fiind asigurată de un împrumut cu instituţiile financiare internaţionale sau prin parteneriat public-privat.

Totuşi, domnule ministru, soluţia trâmbiţată de dumneavoastră cu fondurile europene pentru sectorul de autostradă care să facă legătura cu graniţa de est a României de ce nu mai este viabilă? Nu-i aşa ca aţi minţit cetăţenii din judeţele regiunii istorice Moldova atunci când aţi anunţat, cu surle şi trâmbiţe, că tocmai această soluţie este singura care îmbracă cadrul de oportunitate?

Cum de este de actualitate, ca soluţie de finaţare, un parteneriat public-privat? Nu-i aşa că aţi minţit cetăţenii din judeţele regiunii istorice Moldova atunci când aţi afirmat că parteneriatul public-privat nu este o soluţie viabilă?

În loc de post scriptum, ultima minciună în materie de Autostrada Unirii apare tot de la baronul Munchhausen de la Fondurile Europene. Fără să insistăm asupra faptului că domnul ministru mincinos a afirmat, cu o seninătate demnă de o cauză mai bună, că nici măcar în anul 2027 autostrada nu va fi gata pentru deschidere în vederea exploatării, altceva ne-a tulburat urechile în mod cu totul special.

Domnul Boloş precizează ca soluţie de finanţare parteneriatul public- privat, dar nu cel în varianta de până acum, cu alte cuvinte asistăm şi la politizarea soluţiilor de finanţare în sensul în care parteneriatul public-privat în varianta PSD nu este bun, dar un parteneriat public-privat în varianta PNL este mai mult decât oportun.

Domnule ministru, nu ştiu dacă ar trebui să râdem sau să plângem ca urmare a acestor maxime politice de dreapta, cu totul dezgustătoare. Probabil şeful dumneavoastră de partid ar cânta la celebra mandolin, însă întrebarea care se impune, raportat la actuala stare de fapt, ar fi următoarea:Cât timp va mai fi penibilul ridicat la rang de lege de guvernarea liberală?„, se mai arată în comunicatul de presă al deputatului Petru Bogdan Cojocaru

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info