RSS

(FOTO) Aceasta este adevărata so…

(FOTO) Aceasta este a…

Scrisoare deschisă adresată depu…

Scrisoare deschisă ad…

E mai bine fără creștinism cultu…

  Vorbim despre creșt…

(VIDEO) Senatorul Diana Iovanovi…

Activitatea senatorul…

Măsuri de ultimă oră date de man…

  Supărați că numărul…

Până unde poate să meargă impert…

  Președintele Români…

Ți-ai întrebat deputații din jud…

Ți-ai întrebat deputa…

SUNT o "spurcăciune ORTODOXĂ"!!!

SUNT o "spurcăciune…

De 4 ani, Centrul „Sfânta Alexan…

„Copiii sunt dulci ca…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

La 4 februarie 1948 s-a semnat samavolnic “procesul verbal” de cedare a Insulei Șerpilor

Print Friendly, PDF & Email

La începutul lunii februarie 1948, mai exact în ziua de 4 februarie 1948, la Moscova, dr. Petru Groza, prim-ministrul României (n.r. pe atunci numită Republica Populară Română), în prezența lui Viaceslav Molotov, ministrul de afaceri externe al URSS (n.r. da, același ministru odios, semnatar al Pactul Molotov-Ribbentrop, prin care României i-au fost răpite teritorii de către aceeași URSS), au semnat „Protocolul referitor la precizarea parcursului liniei frontierei de stat între România și URSS”.

În pofida faptului că acest așa zis nou “protocol” făcea referire la Tratatul de pace din 1947, de fapt, stabilea, împotriva prevederilor respectivului Tratat, că Insula Șerpilor, situată în Marea Neagră, la răsărit de gurile Dunării, intra din acel moment în componența teritorială a URSS.

“Așadar, în 1948, protocolul de precizare a parcursului frontierei de stat dintre România şi URSS prevede transferul ilegal, contrar Tratatului de Pace de la Paris, al Insulei Şerpilor la URSS. În anul 1949 se încheie acordul româno-sovietic, sub formă de procese verbale de demarcare şi delimitare a frontierei, prin care se stabileşte o delimitare parţială în jurul Insulei Şerpilor, acord confirmat ulterior prin documente de acelaşi tip încheiate în anii 1954, 1963, 1974.

În anul 1996, România ratifică Convenţia ONU privind Dreptul Mării din 1982 şi formulează o declaraţie prin care arată că „insulele nelocuite şi lipsite de viaţă economică proprie nu pot afecta în niciun mod delimitarea spaţiilor care aparţin coastelor principale ale statelor riverane.” Această declaraţie viza Insula Şerpilor şi nu a fost obiectată de niciun stat.

Peste doar un an, în anul 1997, se încheie şi intră în vigoare Tratatul politic de bază dintre România şi Ucraina şi Acordul Conex la acesta, care prevede posibilitatea recurgerii la CIJ pentru soluţionarea problemei delimitării platoului continental şi a zonelor economice exclusive în Marea Neagră în cazul eşecului negocierilor bilaterale.

Abia în anul 2003 se încheie Tratatul privind regimul frontierei de stat între România şi Ucraina, intrat în vigoare în mai 2004, în baza căruia România a sesizat Curtea Internațională de Justiție.”, se arată într-o broșură a MAE care aniversează 11 ani de la procesul României la Haga.

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info