RSS

Partidul S.O.S. România, avertis…

Sâmbătă, 3 iunie 202…

VIDEO | Strigătul bucovinenilor …

Reprezentanții comun…

Pe 11 iunie 2023 va avea loc Sfi…

Pe 11 iunie 2023, de…

Autocarele profesorilor sunt opr…

Cum spuneam și ieri,…

VIDEO | Grevă de mari proporții …

Știm cu toții ce au …

Propagandiștii anti-grevă sunt g…

Se face în mass-medi…

«
»
TwitterFacebookPinterest

Multiculturalismul promovat de Corbii Albi se traduce printr-un singur aspect: exclusivitatea limbii maghiare!

La doi ani după ce s-au pus la Cluj bazele primei trupe de teatru de păpuşi, lua ființă la 5 februarie 1950 Teatrul de Păpuşi din Cluj, numit acum Teatrul de Păpuşi „Puck”, un teatru care a avut timp de șapte decenii sute de premiere jucate atât în limba română cât şi în limba maghiară.

apiland.ro

La împlinirea a 70 de ani de la înființarea acestui teatru bilingv, Teatrul de Păpuşi „Puck”, portalul antiromânesc Corbii Albi face din asta exclusiv o “sărbătoare maghiară” (n.r. Maghiarii sărbătoresc construind –Teatrul de Păpuși Cluj, 70 de ani), nepomenind absolut nimic și despre caraterul bilingv al teatrului, de faptul că reprezentanțiile acestui teatru au versiuni jucate atât în limba română cât şi în limba maghiară. Toleranță, multiculturalism în versiunea Corbii Albi!


Teatru bilingv, sărbătorit exclusiv în limba maghiară


Deși ne-au ros urechile cu “necesitatea” plăcuțelor bilingve, trilingve, etc, și cu promovarea excesivă a multiculturalismului prin Transilvania, în anumite momente cei de la Corbii Albi, un portal filomaghiar, de propagandă antiromânească, dau de-a dreptul precum câinele prin băț (n.r. vezi Voi, cu toleranța voastră infinită, vedeți-vă bîrna proprie).

Corbii Albi apelează la separatism până și atunci când este vorba de aniversarea înființării unui teatru de păpuși? Nimic despre faptul că acel teatru a fost de la bun început bilingv și nici împlinirea a 170 de ani de reprezentații în limba română și maghiară nu este sărbătorită împreună cu românii? Care multiculturalism, care bicicletă?

“Și această bucurie se manifesta – și se manifestă – în limba maternă: limba maghiară.(..) În Transilvania literatura maghiară destinată copiilor este foarte bogată, poate cea mai bogată din această parte a Europei.(…) Copii maghiari au clădit turnulețul cu cea mai mare seriozitate(…)”, așa arată articolul publicat de Csaba Szabo în Corbii Albi, o adevărată pledoarie pentru exclusivitatea limbii maghiare

Starea în care se găsește limba română la Carei
Starea în care se găsește limba română la CareiContinutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info


[button-red url="https://glasul.info/donatii/" target="_self" position="center"]Donează pentru Glasul.info[/button-red]