Multiculturalismul promovat de Corbii Albi se traduce printr-un singur aspect: exclusivitatea limbii maghiare!

La doi ani după ce s-au pus la Cluj bazele primei trupe de teatru de păpuşi, lua ființă la 5 februarie 1950 Teatrul de Păpuşi din Cluj, numit acum Teatrul de Păpuşi „Puck”, un teatru care a avut timp de șapte decenii sute de premiere jucate atât în limba română cât şi în limba maghiară.

La împlinirea a 70 de ani de la înființarea acestui teatru bilingv, Teatrul de Păpuşi „Puck”, portalul antiromânesc Corbii Albi face din asta exclusiv o “sărbătoare maghiară” (n.r. Maghiarii sărbătoresc construind –Teatrul de Păpuși Cluj, 70 de ani), nepomenind absolut nimic și despre caraterul bilingv al teatrului, de faptul că reprezentanțiile acestui teatru au versiuni jucate atât în limba română cât şi în limba maghiară. Toleranță, multiculturalism în versiunea Corbii Albi!


Teatru bilingv, sărbătorit exclusiv în limba maghiară

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


apiland.ro

Deși ne-au ros urechile cu “necesitatea” plăcuțelor bilingve, trilingve, etc, și cu promovarea excesivă a multiculturalismului prin Transilvania, în anumite momente cei de la Corbii Albi, un portal filomaghiar, de propagandă antiromânească, dau de-a dreptul precum câinele prin băț (n.r. vezi Voi, cu toleranța voastră infinită, vedeți-vă bîrna proprie).

Corbii Albi apelează la separatism până și atunci când este vorba de aniversarea înființării unui teatru de păpuși? Nimic despre faptul că acel teatru a fost de la bun început bilingv și nici împlinirea a 170 de ani de reprezentații în limba română și maghiară nu este sărbătorită împreună cu românii? Care multiculturalism, care bicicletă?

“Și această bucurie se manifesta – și se manifestă – în limba maternă: limba maghiară.(..) În Transilvania literatura maghiară destinată copiilor este foarte bogată, poate cea mai bogată din această parte a Europei.(…) Copii maghiari au clădit turnulețul cu cea mai mare seriozitate(…)”, așa arată articolul publicat de Csaba Szabo în Corbii Albi, o adevărată pledoarie pentru exclusivitatea limbii maghiare

Starea în care se găsește limba română la Carei
Starea în care se găsește limba română la Carei

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

Școli închise în mai multe județe din țară din cauza condițiilor meteo nefavorabile

joi feb. 6 , 2020
În urma întrunirii Comitetului pentru Situații de Urgență, Inspectoratele Școlare din județele: Brăila, Buzău, Călărași, Ialomița, Tulcea și Vrancea au luat decizia ca astăzi, 06 februarie 2020, cursurile vor fi suspendate integral, din cauza condițiile meteo nefavorabile – intensificări puternice ale vântului, viscol, vizibilitate redusă semnificativ/COD ROȘU – COD PORTOCALIU. […]

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
libris.ro