Joi, 6 februarie a.c., în conferința de presă săptămânală, co-președinții Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion și Claudiu Târziu, au prezentat, printre alte teme, poziția partidului în privința ordonanțelor de urgență date de guvern cu o seară înaintea demiterii.
Pe principiul „ce-i în mână nu-i minciună”, guvernul Orban a fost mai productiv ca niciodată în după-amiaza zilei de 4 Februarie, în ajunul demiterii sale de către Parlament.
A dat nu mai puțin de 25 de ordonanțe de urgență, lucrând și la cea cu numărul 26, care a rămas însă în stadiul de proiect. Faptul că alegerea primarilor în două tururi nu s-a regăsit printre acestea arată interesul doar de fațadă al PNL privind acest subiect.
AUR condamnă public maniera netransparentă în care executivul alege să interfereze cu puterea legislativă, dar și mișcările politice strategice care au drept unic obiectiv îmbunătățirea imaginii partidului în ajun de campanie electorală.
„Știind că nu există susținere parlamentară, iar cele 261 de voturi sunt o dovadă în acest sens, cele trei luni de guvernare PNL-PMP-ALDE au fost doar un joc de imagine. Nimic major din ce oamenii au cerut nu s-a îndeplinit.
Dacă Guvernul dorea cu adevărat să liberalizăm viața politică și să avem două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor, atunci adăuga pe lista celor 25 de ordonanțe de urgență și un act normativ în acest sens.
Condamnăm aceste jocuri de culise. Dacă se doreau alegeri anticipate, ele trebuiau asumate și reprezentanții legitimi ai cetățenilor să voteze. AUR pledează pentru reformarea din temelii a Constituției și a sistemului politic moștenite de la Ion Iliescu, care le-a articulat după indicații venite de la Moscova. AUR se constituie în adevărata alternativă la actualele partide.” – a declarat co-președintele George Simion.
În cadrul evenimentului s-a discutat și despre efectele adoptării moțiunii de cenzură, fiind dezvăluite totodată interesele reale ale parlamentarilor care au votat. De asemenea, copreședintele George Simion a vorbit și despre intențiile foștilor guvernanți de a șterge datoriile unor bănci la bugetul de stat.
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.