RSS

Ecaterina Teodoroiu, omagiată la…

Asociația culturală …

Supliment al revistei MAGAZIN CR…

Noul număr al suplim…

De ce Eminescu de Ziua Culturii …

de Claudiu Dumitrach…

Echipa nostră de la Târgu-Jiu a …

Biserica “Izvorul Tă…

Ecaterina Teodoroiu sărbătorită …

Se împlinesc în aces…

Glasul.info din nou cenzurat dup…

Fandel Mihai, redact…

15 ianuarie 2022, a X-a ediție a…

Începând cu ora 12.0…

CERERE DE DEMISIE A CELOR RĂSPUN…

CĂTRE: Membrii Guver…

Discriminare etnică îndreptată î…

Doar plățile indemni…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Pe principiul „ce-i în mână nu-i minciună”, guvernul Orban a fost mai productiv ca niciodată în după-amiaza zilei de 4 Februarie

Print Friendly, PDF & Email

Joi, 6 februarie a.c., în conferința de presă săptămânală, co-președinții Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion și Claudiu Târziu, au prezentat, printre alte teme, poziția partidului în privința ordonanțelor de urgență date de guvern cu o seară înaintea demiterii.

Pe principiul „ce-i în mână nu-i minciună”, guvernul Orban a fost mai productiv ca niciodată în după-amiaza zilei de 4 Februarie, în ajunul demiterii sale de către Parlament.

A dat nu mai puțin de 25 de ordonanțe de urgență, lucrând și la cea cu numărul 26, care a rămas însă în stadiul de proiect. Faptul că alegerea primarilor în două tururi nu s-a regăsit printre acestea arată interesul doar de fațadă al PNL privind acest subiect.

AUR condamnă public maniera netransparentă în care executivul alege să interfereze cu puterea legislativă, dar și mișcările politice strategice care au drept unic obiectiv îmbunătățirea imaginii partidului în ajun de campanie electorală.

„Știind că nu există susținere parlamentară, iar cele 261 de voturi sunt o dovadă în acest sens, cele trei luni de guvernare PNL-PMP-ALDE au fost doar un joc de imagine. Nimic major din ce oamenii au cerut nu s-a îndeplinit.

Dacă Guvernul dorea cu adevărat să liberalizăm viața politică și să avem două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor, atunci adăuga pe lista celor 25 de ordonanțe de urgență și un act normativ în acest sens.

Condamnăm aceste jocuri de culise. Dacă se doreau alegeri anticipate, ele trebuiau asumate și reprezentanții legitimi ai cetățenilor să voteze. AUR pledează pentru reformarea din temelii a Constituției și a sistemului politic moștenite de la Ion Iliescu, care le-a articulat după indicații venite de la Moscova. AUR se constituie în adevărata alternativă la actualele partide.” – a declarat co-președintele George Simion.

În cadrul evenimentului s-a discutat și despre efectele adoptării moțiunii de cenzură, fiind dezvăluite totodată interesele reale ale parlamentarilor care au votat. De asemenea, copreședintele George Simion a vorbit și despre intențiile foștilor guvernanți de a șterge datoriile unor bănci la bugetul de stat.

Social Links
Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Switch to mobile version